TOP 09 přišla o střechu nad hlavou

08.01.2019 10:42

Není to jenom ČSSD, která má potíže se svým sídlem. Stěhovat se bude i TOP 09 z Tyršova domu, což nám Česká obec sokolská potvrdila. Zatím běží výpovědní lhůta. Má TOP 09 náhradu za své sídlo? Kdy se budou muset stěhovat? A hlavně, nesouvisí výpověď s výstupem vysokého funkcionáře Sokola a bývalého starosty Prahy 1 z TOP 09? Na tyto otázky jsme se ptali jak představitelů TOP 09, tak České obce sokolské. Odpověděl nám i Miroslav Kalousek.

TOP 09 přišla o střechu nad hlavou
Foto: screen: Twitter M. Kalouska
Popisek: Miroslav Kalousek (TOP 09)

TOP 09 si zřejmě bude muset najít nové sídlo. Z Tyršova domu, který vlastní Česká obec sokolská, dostali dle vyjádření výpověď. V e-mailu nám to potvrdil Marek Brodský, který má v Sokole na starosti komunikaci. Z pověření starostky České obce sokolské Hany Moučkové nám na dotaz sdělil toto: „Výpověď z nájmu prostor ve vlastnictví ČOS v areálu Tyršova domu proběhla, v současnosti běží výpovědní lhůta. Vzhledem k tomu, že jde o smluvní vztah, nebudeme jej dále komentovat.“

Anketa

Je Jan Hamáček dobrý předseda ČSSD?

5%
81%
hlasovalo: 6071 lidí

Čtenář se samozřejmě může ptát, proč si zrovna teď musí TOP 09 hledat nový domov. V Sokole má funkci prvního místostarosty Ing. Oldřich Lomecký, který byl donedávna členem TOP 09 a také starostou městské části Praha 1. Lomecký odešel ze strany nedávno a v rezignačním dopise obvinil Jiřího Pospíšila, že v Praze umožnil nástup Pirátů a hnutí Praha Sobě. Část jeho rezignačního dopisu a podrobnosti odchodu otiskl server Aktuálně.cz. Podle Lomeckého strana pod vedením předsedy Jiřího Pospíšila ztratila identitu. Bývalému starostovi se nelíbí, že TOP 09 vytvořila před volbami koalici se STAN a s lidovci pod hlavičkou Spojených sil pro Prahu, které se po volbách dohodly na magistrátní koalici s Piráty a s Prahou Sobě, informuje server.

„V tomto uspořádání TOP 09 umožnila v Praze vládu aktivistů z hnutí Praha Sobě a novodobých budoucích kryptokomunistů – Pirátů. Lídr TOP 09, který toto dojednal a zablokoval tím vítěze a patrně dnes už jediného představitele tradiční pravicové politiky ODS, se pak sám přesunul do Bruselu, protože tam je to asi pohodlnější a lépe placené,“ napsal v dopise Lomecký a dodal: „Omlouvám se pane předsedo, v takové politické straně už nemůžu a nechci být.“

Celý článek ZDE

Oldřicha Lomeckého jsme se tedy chtěli zeptat, zda jeho výstup z TOP 09 má co do činění s výpovědí, ale bohužel nám odpověděl, že již není politicky činnou osobou, takže se vyjadřovat nebude. Starostka Sokola se vyjádřila již zmíněnými slovy Marka Brodského, který pouze potvrdil, že k výpovědi došlo a výpovědní lhůta běží.

Tyršův dům na Malé Straně v Praze
Repro: Česká obec sokolská

Ze strany nájemců, kteří si budou muset hledat nové sídlo strany, jsme kontaktovali současného předsedu TOP 09 a europoslance Jiřího Pospíšila. Ptali jsme se ho, zda mají již konkrétní náhradu za prostory v Tyršově domě, kdy končí výpovědní lhůta a hlavně, zda je výpověď nějak spojena s vystoupením Oldřicha Lomeckého, vysokého činitele České obce sokolské, z TOP 09. Do vydání článku Jiří Pospíšil neodpověděl.

Podařilo se nám získat vyjádření předsedy poslaneckého klubu TOP 09 Miroslava Kalouska. Na dotaz, zda je výpověď spojena se sporem s panem Lomeckým, Kalousek odpověděl: „Ne, to určitě ne.“ A dodal, že k výpovědi se schylovalo již dlouho a pan Lomecký v tom nehrál žádnou aktivní roli. Miroslav Kalousek pak ještě dodal, že není ani místopředsedou ani generálním sekretářem a odkázal nás na administrativu Tyršova domu. „Spor s panem Lomeckým... Já teda ani o žádném sporu nevím,“ vyjádřil se ještě bývalý předseda TOP 09 a znovu popřel, že by spolu výpověď z budovy České obce sokolské a odchod pana Lomeckého ze strany souvisely.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …