TOPka má originální kampaň. Bude chodit za lidmi do bytů

08.09.2012 14:56

První polovina prvního zářijového týdne přinesla v Plzni oficiální start kampaně na krajské volby u ČSSD a TOP 07 a Starostů. Jedním z mála společného jsou náklady, které zveřejnily obě strany velmi konkrétně.

TOPka má originální kampaň. Bude chodit za lidmi do bytů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg na tiskové konferenci

ČSSD, jejímž lídrem je stávající hejtman Milan Chovanec, dá ze svých krajských zdrojů částku 2 až 2,2 milionu korun. Stěžejní bude kolem 40 billboardů, letáky formou direct-mailu a inzerce v médiích. Topka, jejíž jedničkou je ostřílený starosta Spáleného Poříčí Pavel Čížek, počítá s částkou do 3,5 milionu. Také zde vsadili na billboardy, kterých bude rovněž kolem čtyřicítky.

Do obýváků bez štábu, na kafe či na pivo

Zcela originální představování kandidátů na hejtmanské a senátní volby vymysleli volební manažeři a kreativci z TOP 09 – kampaň Pozvěte si je do obýváku  - nabízí zájemcům možnost objednat si přímo do svého domova kandidáta strany a probrat s ním příjemná i ožehavá témata zcela osobně. „Přijedou tak k vám jen dva lidé, žádný štáb,“ říká dvojka na kandidátce Marek Ženíšek. „Asistentka, která bude zároveň i řidičkou. A samozřejmě objednaný kandidát.“ Strana tak chce ukázat svoji transparentnost a mluvit s lidmi přímo z očí do očí. „Zásadní je pro nás kraj bez dluhů a omezení nekoncepčních investic,“ říká Pavel Čížek.

„Zásadní je harmonický rozvoj i odlehlých oblastí, neupřednostňování  jen vybraných lokalit. Zanedbal se tu turistický ruch, ale i kultura, to je potřeba změnit. Hospodaření kraje musí být pod veřejnou kontrolou, občan musí vždy vědět, co se plánuje a připravuje, jaké budou výdaje. Chceme podpořit komunitní plánování, ve ktzerém je velká budoucnost.“ „ Politik v obýváku tedy bude bez mítinků a gulášů, párků i piva. I když možná nějaké to plzeňské si u lidí asi dáme,“ usmívá se Jaroslav Lobkowicz.

Zájemci i svého politika mohou objednat  přímo na internetu – samozřejmě,  čím dříve, tím lépe, protože už nyní se šušká, že o lídry bude doslova tahanice.

Nezadlužené oranžové Plzeňsko

Stávající hejtman Milan Chovanec, který je zároveň stínovým ministrem dopravy, má výhodu velkého stranického aparátu i stávajícího krajského úřadu.  Aktuálními tématy je  zdravotnictví a doprava. „Kraj není zadlužen a je v dobré kondici,“ říká pro ParlamentniListy.cz Chovanec. „Zcentralizovali jsme nákupy. Jsme jediný kraj, který nesnižoval veřejnou dopravu. V době, kdy dochází k rozkladu státu, jsou kraje stabilizujícím prvkem. Budeme pečlivě sledovat kampaně svých konkurentů. Už nyní máme u některých pochybnosti, zda částky, které proklamují, odpovídají skutečnosti. Ceny za reklamní plochy jsou přece notoricky známé.“

Sociální demokraty popuzuje nestabilita policejního sboru i nebezpečí snižování míst nebo dokonce potencionální rušení hasičských sborů. I na to se zaměří jejich kampaň. K ní pak přibudou centrální témata, z nichž na předním místě jsou samozřejmě církevní restituce. O nepříliš originálním nápadu složenek do domů, kterou již před kampaní napadla TOP 09, už nebyla zmínka.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…