Také advokát Sokol se pustil do Ištvana: Bylo to v rozporu s právem od začátku

18.07.2013 10:27

Usnesení Nejvyššího soudu, že tři bývalí poslanci ODS byli při svém vyjednávání o trafikách kryti imunitou a není je tedy možné stíhat, podle advokáta Tomáše Sokola na kauze až tak moc nezměnilo. Šance, že by soud přijal konstrukci státního zástupce Ištvana a shledal je vinnými z korupce, byla podle něj minimální už od začátku.

Také advokát Sokol se pustil do Ištvana: Bylo to v rozporu s právem od začátku
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Advokát Tomáš Sokol odchází od soudu

„To rozhodnutí rozhodně představuje velmi zásadní zásah do konstrukce obžaloby nebo obvinění, které bylo postaveno na součinnosti tří poslanců a bez ní se toho podle mého názoru ti obvinění ani nemohli dopustit,“ cituje server Týden.cz prohlášení Sokola pro televizi Barrandov.

O tom, že by tato obžaloba u soudu uspěla, se však podle něj nedalo mluvit od začátku. „Ta konstrukce byla podle mě v rozporu s právem,“ uvedl Sokol. Toho navíc zaujal i fakt, že státní zastupitelství nebylo na názor Nejvyššího soudu ohledně imunity vůbec připraveno. Přitom se jednalo o relevantní scénář, o kterém při plnění svých zákonných povinností měli uvažovat.

Pak upozornil, že tato nepřipravenost je ve značném kontrastu s tím, že státní zástupci vyžadují od představitelů obcí nebo obchodních společností, aby ke každému rozhodnutí měli důkladně zpracované podklady. Nyní se prý sami chovají způsobem, který jiným při vyšetřování vytýkají.

Advokát Sokol je v kauze Nagyová zainteresován jako obhájce bývalého šéfa Vojenského zpravodajství Ondreje Páleníka. Jeho případu sledování manželky premiéra na objednávku vrchní ředitelky premiérova sekretariátu Nagyové se však rozhodnutí o imunitě nijak nedotklo.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …