Topkař kritizoval Kalouska. Přesto mu to diváci pořádně spočítali

29.06.2012 22:15

Řadový člen TOP 09, který otevřeně kritizuje svého místopředsedu Miroslava Kalouska. Zastupitel Prahy 10 Martin Uhlíř veřejně napsal, že chování ministra Kalouska v kauze CASA je na demisi. A doufal, že i svým vystoupením v Hyde Parku prolomí dosavadní strach kolegů. Podle reakcí diváků nejen v hlasování pořadu, ale i na Facebooku Hyde Parku se mu však vystoupení příliš nepodařilo.

Topkař kritizoval Kalouska. Přesto mu to diváci pořádně spočítali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek věnoval 1000 Kč na charitu

Po kritice vůči Kalouskovi by většina lidí čekala, že se Uhlířovi kladné hlasy jenom pohrnou. „Fakticky nevím, zdali bychom neměli přejít k monarchistickému zřízení, jak je prosazoval Aristoteles, pač po shlédnutí tohoto pána netuším, zdali je větší zlo, když naše peníze spravuje inteligentní zloděj, anebo slušný, naivní hlupák, jenž o politice patrně neví vůbec nic, minimálně tedy netuší, zač hlasuje v rámci zastupitelstva, pač tohle má na starosti pán z vedlejší strany.. To je neuvěřitelný,“ hodnotil jeden z mnoha rozhořčených diváků.



Uhlíř tápal

Martin Uhlíř skutečně ve svých odpovědích tápal. Přitom na něj moderátor Daniel Takáč byl ve srovnání s jinými hosty pořadu více než sluníčkový. „Oznámený kritik poměrů a vedení v TOP09 se nekonal. TOP09 si bude muset na sebereflexi asi někoho najmout. :-),“ píše další z diváků a jiný zase dodává, že Martin Uhlíř mluvil jako by měl Kalouska za zády.

Nemusím Klause a jsme dobrá parta

Jediné, co se diváci opravdu z pořadu dozvěděli, je, že Martin Uhlíř moc nemusí Václava Klause a že je na Praze 10 v zastupitelstvu TOP 09 dobrá a otevřená parta. To je poněkud málo, obzvlášť vzhledem k tomu, že na facebookových stránkách pořadu významný člen TOP 09 František Laudát nezapomněl všechny diváky seznámit s tím, že Martin Uhlíř vystupuje jen a jen za sebe, ne za TOP 09.

Sebevražda politická i mediální

Martin Uhlíř tak spáchal v přímém přenosu nejen, jak píší někteří diváci, politickou sebevraždu, ale také sebevraždu mediální. „Pan Uhlíř je mimo. Nedá dohromady kloudnou větu. Chápu, že je pátek, oddechový den, ale prosím podobné hosty už neopakovat! Pokud je toto základna TOP 09, tak to teda ‚pane jo‘,“ píše další z diváků. Dementi Františka Laudáta tak splnilo svůj účel.

I když se nekonala žádná bezhlavá kritika TOP 09, neb se k tomu pan Uhlíř bohužel nedokoktal, tak alespoň se topkaři distancovali od mediálně tragického vystoupení srovnatelného snad jen s grilováním Slávka Popelky. Jenže v tomhle díle Hyde Parku nebylo ani třeba nikoho grilovat.



Stanovy jsem nečetl

Na to, že podle Laudáta na Facebooku Uhlíř porušil stanovy strany o vnitřní komunikaci, když se vydal vystoupit do ČT, odpověděl Martin Uhlíř: „Nevím, proč je takové pozdvižení, stanovy jsem sice nečetl, ale že by se tam řešila nějaká takováhle vnitrostranická komunikace, to snad ne,“ dumal Uhlíř v ČT.

V podobném duchu byly i další odpovědi. Za zmínku snad stojí, že Martin Uhlíř sice stále je přesvědčen, že by měl Mirsolav Kalousek zvážit rezignaci kvůli svým výrokům ke kauza Parkanová, za vážnější však považuje nedávný vyhazov ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila.

„Poslední dny se to valilo, teď ta politická scéna vypadá jak utržená ze řetězu,“ komentuje Martin Uhlíř.

Odvolání za 35 minut

„Nejhorší bylo, když premiér s prezidentem odvolali ministra Pospíšila v rekordní rychlosti. To snad trvalo 35 minut. Když to porovnávám, tak Kalousek nenadělal zdaleka tolik škody svými výroky jako premiér odvoláním ministra,“ uvažuje zastupitel TOP 09 z Prahy 10. Podle něj odvolání Jiřího Pospíšila bylo totiž jednoznačně o Lence Bradáčové.

Přesto své vystoupení uzavírá Martin Uhlíř v pozitivním duchu: „Slušných lidí politice je čím dál tím víc.“

V tradičním hlasování diváků Uhlířovi dalo plus 22 procent diváků, plných 78 procent hlasujících nepřesvědčil. Hlasovalo 742 lidí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

12:25 Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

Pražská firma řešící moderní technologie, která spadá do gesce Pirátů, utratila více než 23 milionů …