Totální klid u ANO. Novinářů plno, jinak nikdo. Babiš přišel: Potlesk za zdí

09.10.2021 19:31

Voliči rozdali karty a pro mnohé nečekaně poslali dosavadního hegemona politické scény na druhé místo. Překvapení a zklamání je pochopitelně vidět ve štábu hnutí ANO. Žádná napjatá atmosféra ale cítit není. Novináři jsou v klidu, politici mají oddělenou část. Poté, co mezi kandidáty dorazil premiér Babiš, i přes zdi byl v tiskovém centru slyšet opakovaný bouřlivý potlesk.

Totální klid u ANO. Novinářů plno, jinak nikdo. Babiš přišel: Potlesk za zdí
Foto: Radim Panenka
Popisek: Volební štáb hnutí ANO

Ve volebních štábech to obvykle vře, jedno prohlášení pro média stíhá druhé. Ve volební centrále ANO to bylo v sobotu jiné. Novinářů bylo sice akreditováno na 160, celou dobu však panoval klid. Žádný extraruch se nekonal.

Média byla tentokrát od členů Babišova hnutí oddělena úplně. Sál, kde s napětím sledovali sčítání hlasů, byl pro novináře nejen uzavřen, ale proti minulým volbám byl i oddělen roletami. Zkraje odpoledne se ještě přijíždějící špičky hnutí usmívaly a očekávaly vítězství. Ty se však brzy začaly rozplývat, což se podepsalo i na atmosféře. Poté, co koalice SPOLU hnutí ANO předběhla, již prakticky přestali politici mezi novináře chodit. Je to pochopitelné, čekali na šéfa hnutí a předsedu vlády a poradu vedení před tiskovou konferencí.

Mezi přítomnými novináři nebyly žádné emoce viditelné. Místy se sice někteří při pohledu na výsledky voleb ušklíbali, většina ovšem zachovala profesionální přístup a žádnou radost či zklamání najevo nedávali.

Většina čekala venku na premiéra, který se ale během příchodu v půl sedmé ihned odebral mezi vlastní lidi. Žurnalisté si tak čekání na oficiální vystoupení začali zpříjemňovat konzumací guláše a koláčů. Někteří si při pohledu na nabízené občerstvení postěžovali, že připraveného jídla není na výběr víc. „Jenom guláš a salát? Minule to bylo lepší, teda,“ zaslechl reportér v hloučku.  Celkově jinak panoval po celou dobu podivný klid, což se ve volebních štábech prakticky nestává.

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …