USA jsou buď škůdci, nebo pitomci. Řízená invaze. Ne, je to jinak. Dvě osobnosti si před lidmi povídaly o uprchlících a nakonec udeřil Syřan: Je to spiknutí proti Evropě

22.10.2015 13:44

Kdo je škůdce a proč si nemáme myslet, že Evropská komise je „sbírkou blbců“? A jak je to s „řízenou invazí“? Svědky zajímavé výměny názorů mezi plukovníkem Pavlem Skácelem a exministrem zahraničí Cyrilem Svobodou mohli být návštěvníci přednášky spojené s besedou v pražské modlitebně ČCE. Oba v souvislosti s tématem uprchlické krize nešetřili ráznými slovy. „Máme dvě možnosti: Buď mít děti, nebo pozvat migranty. Víc variant nemáme,“ zmínil také Svoboda.

USA jsou buď škůdci, nebo pitomci. Řízená invaze. Ne, je to jinak. Dvě osobnosti si před lidmi povídaly o uprchlících a nakonec udeřil Syřan: Je to spiknutí proti Evropě
Foto: Daniela Černá
Popisek: Exministr zahraničí Cyril Svoboda a plukovník Pavel Skácel na přednášce v pražské modlitebně ČCE

Anketa

Kterého intelektuála máte nejraději? (Obnovené hlasování, spuštěno 19.4.)

hlasovalo: 6960 lidí

„Nejsem diplomat,“ avizoval hned ze začátku přednášky plukovník Skácel, účastník misí OSN v bývalé Jugoslávii a Kurdistánu. „Trvám na tom, že se jedná o invazi a že byl migrační jev uměle vyvolán. Lidé se vydali za svým snem, tím je Evropa, život v klidu a pořádku místo toho, aby se o klid a pořádek postarali jako naši dědové, pradědové a otcové. Vydali se místu klidu naproti,“ zhodnotil Skácel a zopakoval to, že myšlenka stěhování nevznikla sama od sebe, někdo ji živí a to nejen řečmi, ale i nemalými částkami. „Jev, kterého jsme svědky, je druhá vlna migrace, invaze, stále ještě ověřovací fáze. Má sloužit k posílení islámu v Evropské unii a jsem o tom přesvědčen, možná je to kacířská myšlenka… Jsem přesvědčen o tom, že to má sloužit i k rozpadu a rozkladu Evropské unie jako celku,“ uvedl také Skácel.

Skácel: Evropa má frigidní myšlení. A ty desítky tun testosteronu…

Skácel zmínil i to, že migrace začala už před několika lety. „Během pěti let emigrovalo z Afriky odhadem 440 000 lidí ročně do celé Evropy. Světová migrace v roce 2008 uvádí, že v EU žije mezi sedmi až osmi miliony nelegálních migrantů převážně z Afriky. V roce 2014 bylo zaznamenáno 170 tisíc nelegálních migrantů, kteří připluli do Itálie po moři a 142 tisíc následkem toho, že jsme do Libye přinesli demokracii. Přitom do té doby tvořila Libye přirozenou hráz,“ upozornil také Skácel. Popsal pak, jak složité cesty musí běženci podniknout. Skácel se pozastavil nad financováním podle něj řízené migrace: „Ani jedna africká země na toto nemá. Bez problémů to ale zvládne strážce dvou svatých mešit,“ doplnil Skácel.

Zmínil i to, že příbuzný filozofa Patočky se na serveru ParlamentníListy.cz vyjádřil ve smyslu, že „do Evropy se stěhují desítky a desítky tun testosteronu“. „Dodal bych k tomu, že do frigidní Evropy, a frigidní přemýšlením a myšlením,“ konstatoval. 

Popisek: Plukovník Pavel Skácel rázně hovořil o problému imigrace. Foto: Daniela Černá

Skácel: Budou si energii vybíjet směrem, který se Evropě nebude líbit

Podle Skácela mohly Spojené státy americké situaci předvídat. „Nenapadá mě nic než hrubé slovo. Buď jim dodávají informace lidé ze třetí nebo páté ligy, nebo jsou to škůdci nebo opravdoví pitomci. Není možné nevidět možnost důsledků, které nastanou, protože ti lidé budou chtít někde bydlet, pracovat a když už nebudou mít práci, budou určitě schopní vybíjet svou energii tím směrem, který se matičce Evropě nebude líbit,“ varoval Skácel. Dál pak hovořil o ovlivňování situace v Egyptě nebo v Libyi.

Svoboda: „Nesouhlasím s konspirační teorií. To není spiknutí muslimů proti nám“

Pak už se ke slovu dostal bývalý ministr zahraničí Cyril Svoboda (KDU-ČSL). „Zjistil jsem, že jsme s panem plukovníkem narození ve stejný den, čili něco máme společného, ovšem situaci vidíme úplně jinak,“ uvedl na začátek své přednášky. Zároveň ale řekl, že souhlasí s tím, že migrace není náhodná záležitost. „Že to někdo musí zorganizovat, s tím lze vřele souhlasím, ale není to projev konspirace, ale zoufalství, kterého zneužívá mafie. Důvodů, proč lidé migrují, je hodně, ale některé jsou příliš vážné. V subsaharské Africe je už desetina zásob vody, z toho, co tam bylo. Lidé žijí tam, kde už není voda, a to je silný důvod, aby šli jinam,“ vysvětloval Svoboda s tím, že souhlasí i s názorem, že EU nese odpovědnost za válku v Sýrii, která vyhání lidi. „Nesouhlasím v té konspirační teorii. To není spiknutí imámů nebo muslimů proti nám, protože se Hungtington mýlí. Napsal knihu Střet civilizací, je to krásná kniha, čtete ji jedním dechem, ale pak zjistíte, že se mýlí,“ konstatoval Svoboda, který se domnívá, že nejde o islámské tažení na Evropu, ovšem není pochyb o tom, že vše organizuje mafie.

Svoboda: „Proč neříkají, že ti chytráci v Čechách mají pravdu?“

Bývalý ministr zahraničí se pozastavil nad tím, proč stejný názor, jako má česká reprezentace, nesdílí i ostatní státy. „Je zajímavé, že Češi říkají: My máme pravdu, ale jak to, že neinspirujeme? Jak to, že se nepřidávají další? Stejný názor jako my mají tři nebo čtyři země. Kde jsou Dánové, Norové, Švédové, Slovinci, Malťané a další malé země? Proč neříkají, že ti chytráci v Čechách mají pravdu? Opak je pravda. Země říkají, že pokud chceme řešit tento problém, pak ho musíme řešit jako evropský problém, evropskými silami. Budeme-li ho řešit každý podle sebe, dopadneme špatně. Jestliže má ČR pravdu, kde jsou naši podporovatelé?“ pokládal řečnickou otázku Svoboda. Upozornil na to, že nestačí říci, že kvóty nechceme, ale také navrhnout způsob, jak krizi zvládnout. Svoboda se obává, že republika žádné optimální řešení nenabízí, ovšem zdůraznil, že ČR má kvalitní imigrační politiku, která by pro ostatní inspirací být mohla.

Popisek: Bývalý ministr zahraničí Cyril Svoboda reagoval na slova plukovníka Skácela. Foto: Daniela Černá

Svoboda: „Buď budeme řešit problém evropský, nebo nás to rozloží“

Svoboda zmínil také problematiku ekonomických migrantů: „Říkáme, že nechceme ekonomické migranty, ale pak musíme zavřít dveře Ukrajincům,“ zhodnotil Svoboda s tím, že stejně musíme přistupovat ke všem. „Evropská komise nám říká, že v příštích deseti letech klesne počet práce schopného obyvatelstva v Evropě o 17 procent,“ upozornil. „Čím to zachráníme? Jen migrací. Dnes jsem měl přednášku ke studentkám, které mi říkaly, že si nemohou dovolit mít hodně dětí. Říkal jsem, že je to svobodná volba, jenže pak nemůžeme říkat, že nechceme ekonomickou migraci. Máme dvě možnosti: Buď mít děti, nebo pozvat migranty. Víc variant nemáme,“ zhodnotil Svoboda, který považuje za rozhodující ukončení války v Sýrii, ovšem s tím souvisí i přehodnocení vztahu k prezidentu Asadovi. Věnoval se také problému získání českého občanství. „Buď budeme řešit problém evropský, nebo nás to rozloží,“ konstatoval také.

Svoboda se pustil do Zemana. Zkritizoval jeho výrok o armádě na hranicích

Cyril Svoboda se pustil také do kritiky výroku prezidenta republiky Miloše Zemana. „Říká, že máme hájit naše hranice. Buď postavíme plot po celých hranicích a zavřeme cestu i sobě, nebo musíme mít vojáky. Spočítejte si, kolik by musela mít naše armáda vojáků, aby po celých hranicích mohli stát ve vzdálenosti padesát nebo sto metrů?“ vyzval Svoboda s tím, že uzavřít hranice lze jen tak, jak tomu bylo od 50. let. „Máme válčit s mafií, ne s migranty. Máme si to rozdat s těmi, kteří to organizují. Tuto válku je potřeba vyhrát,“ uzavřel svou přednášku Svoboda.

Syřan: „Nebál bych se to nazvat tureckou invazí“

Jako třetí řečník se představil Syřan Samir Masad. „Mám stejný názor jako pan Svoboda, nejde o spiknutí islámu proti Evropě, ale o spiknutí islamistů proti Evropě.“ Sám se také přidal k názoru, že je někdo, kdo migraci organizuje. Zmínil i to, že řada migrantů se pouze vydává za Syřany. „Nebál bych se to nazvat tureckou invazí. Saúdská Arábie a Katar hrají velkou roli. Je to ideologie Muslimského bratrstva. Využívají islám k tomu, aby se zmocnili vlády v arabském světě,“ konstatoval. Pak následovala diskuze, kde se lidé ptali na řešení uprchlické krize.

Budou chybět lidé v produktivním věku? Plukovník se domnívá, že ne

Plukovník také reagoval na tezi Cyrila Svobody o tom, že migranty potřebujeme s ohledem na úbytek pracovních sil. Podle plukovníka Skácela lidé v produktivním věku Evropě chybět nebudou. „Zajištění strojové výroby je čím dál tím více automatizované,“ podotkl Skácel a Cyril Svoboda reagoval: „O Evropské komisi si můžeme myslet cokoli, ale ne že je to sbírka blbců. Samozřejmě, že nastane rozvoj automatizace,“ zmínil Svoboda, který tvrdí, že i přesto budou pracovní síly chybět. Lidé se ptali na to, kdo financuje Islámský stát, proč válka v Sýrii stále přetrvává a řeč byla o získání českého občanství pro cizince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …