Vážné pochyby krajského politika. Prezidentská volba je prý jen zástěrkou

26.12.2012 11:40

Na jedné straně si letos užil ataku fotbalových fanoušků, když neustal s upozorňováním na podezřelé transakce ve fotbalovém klubu. V bilancování jeho letošních aktivit nelze opomenout inovativní zavádění elektronického tržiště na úrovni města, kterému tím ušetřil nemalé sumy v rozpočtu. V podzimních volbách náměstek mosteckého primátora Karel Novotný (ČSSD) neobhájil post krajského zastupitele, na úrovni města však za sebou zanechal spoustu práce - natolik, aby mu z někdejších voleb nezůstal jen přívlastek odpůrce Chanova a limitů těžby uhlí.

Vážné pochyby krajského politika. Prezidentská volba je prý jen zástěrkou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

V roce 2012 zažil očividně uznání i zklamání. Naštěstí má rád šokování a překvapení, proto letošní rok nebilancuje s vráskami na čele. A skepticky ani neočekává nic průlomového v roce nadcházejícím.

Hlava státu? Jen šálení zraku, aby lidé neviděli

Prezidentské volby považuje Karel Novotný spíše za recesi a odvádění pozornosti od důležitějších věcí. „Vzhledem k tomu, že v tomto roce se konat jiné volby nebudou, tak by mohlo být relativně klidněji. Bohužel se domnívám, že mnoho z posledních kroků vlády a většiny sněmovny bude mít negativní dopad na finanční stabilitu lidí, tak snad si mohu jen přát, abychom rok 2013 ve zdraví přežili a nenechali se otrávit potkáváním se s blbci a poloblázny všeho druhu,“ dovolil si pro ParlamentníListy.cz prognózu pro nejbližší období.

Očekávat od nadcházejícího tuctu měsíců něco víc? To prý těžko. „Politika je umění možného. V celostátní politice od této vlády nečekám nic, co by mě mělo překvapit,“ zní sarkasticky směrem k zákonodárcům.

Párty v politikově kavárně

Během Vánoc ale politické přemýšlení „vypíná“ a zbytečně se nerozčiluje. V Krušných horách, kde s rodinou pobývá a provozuje kavárnu, pořádal vánoční „winter party" pro sousedy. „Bylo to fajn - pivečko, svařáček a spousty dobrého jídla a dobrých lidí. Politiku zcela vypouštím z hlavy,“ popisuje své Vánoce, které jinak tráví se svými nejbližšími doma.

Ještě před Štědrým dnem ale letos stihl vyjet na předvánoční pokochání za hranice. „Myslím si, že zhlédnutí vánoční Vídně stojí za to,“ doporučuje Karel Novotný, který si užívá možnosti dávat dárky. „Rád lidi překvapuju. Nejraději samozřejmě v tom dobrém slova smyslu. Obzvláště, když se trefím do vkusu nebo nějakého, byť nevysloveného přání. Nebo prostě šokuju,“ vysvětluje, proč rozhodně nespadá do kategorie mužů, pro které je nakupování prezentů úmorným utrpením.

V letošním roce Karel Novotný neobhájil místo v krajském zastupitelstvu, kde po oranžové vládě nyní nově vládne ČSSD spolu s vítěznými komunisty. Na úrovni statutárního města však sklízí ovoce. Jako propagátor elektronického nakupování služeb již městu ušetřil milionové sumy. Angažuje se intenzivně i v kauze FK Baník, kde bylo před více než rokem podáno trestní oznámení na mnohaletého šéfa představenstva Petra Kabíčka, který neumí vysvětlit více než stomilionové sumy v účetnictví klubu. Poté, co Novotného jméno před časem skandovali v pejorativních souvislostech fanoušci fotbalu na mosteckém náměstí, bylo následně odstoupení Kabíčka mírnou satisfakcí.

V předešlých letech byl Karel Novotný vnímán jako odpůrce Chanova, který si dovolil v komunálních volbách vystavit kontroverzní billboard hájící zájmy většiny. Také zdvihl vlajku v zájmu zlevnění ceny vody v severních Čechách. Patří mezi propagátory pokračování těžby a zrušení limitů těžby uhlí v severních Čechách.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…