Vědec poodhalil, co se děje na zákulisním setkání mocných světa Bilderberg

07.06.2013 17:34

Letos se setkání skupiny mocných tohoto světa Bilderberg koná mezi 6. a 9. červnem v hrabství Hertfordshire v hotelu Grove ve Velké Británii. Odborník na konspirační teorie Daniel Solis, který na Vysoké škole mezinárodních a veřejných vztahů v Praze přednáší předmět Konspirace v mezinárodních vztazích, poodhalil, co se může na setkání odehrávat.

Vědec poodhalil, co se děje na zákulisním setkání mocných světa Bilderberg
Foto: hns
Popisek: New world order, ilustrační koláž

Oficiálně mají členové skupiny Bilderberg ve Velké Británii na programu jednání vytváření pracovních míst v Evropě, dluhovou krizi, politiku EU, rozvoj Afriky, Blízký východ, nacionalismus a populismus.

Nový světový řád

Solis říká, že na tvorbu a řízení politiky mají obrovský vliv různé tajné a polotajné spolky typu svobodných zednářů, iluminátů, Bilderbergu a Trilaterální komise. Ty usilují o vytvoření světovlády, kdy by hrstka nejbohatších ovládala lidi jako otroky.

V České republice je podle něho vedle zesnulého exprezidenta Václava Havla prý nejvýznamnějším exponentem těchto skupin mezi politiky první vicepremiér, ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Jako další osobnosti, které prosazují Nový světový řád, uvádí Solis religionistu Tomáše Halíka a politologa Jiřího Peheho či organizaci Člověk v tísni.

Pokud jde o takzvanou skupinu a setkání Bilderberg, kde byl například i ministr zahraničí Karel Schwarzenberg, tak Solis míní, že se význam Bilderbergu trochu přeceňuje, i když to rozhodně není nedůležitý nástroj Nového světového řádu.

Říkat Bilderbergu světová vláda je poněkud zkreslené

„Říkat Bilderbergu světová vláda je poněkud zkreslené, protože ty elity, které kontrolují svět, či se o to snaží, nefungují demokraticky jako instituce národního státu. Pokud chce ale někdo ovládat svět brutálním fašistickým způsobem a ustavit diktátorskou světovládu, o což se oni nepochybně snaží, nemůžeme od něj čekat, že se bude sám chovat demokraticky,“ dodává.

Na Bilderbergu se prý spíše harmonizují názory a ladí noty: „Já myslím, že se tam spíš harmonizují různé názorové proudy a srovnávají se noty či velitelský čas. Jsou tam novináři, majitelé médií, průmyslníci, politici. Čili oni mohou komunikovat spolu i jindy, aniž by je někdo rušil. A když se setkají na Bilderbergu, tak se dostane ven seznam jmen. Tito lidé mají zájem o konsolidaci své moci, neboť o ni musí v dynamickém systému neustále bojovat. I v této skupině dochází ke konfliktům a názorovým či zájmovým střetům. Například někdo z nich chce, aby lidstvo šlo zpátky do jeskyní, do doby kamenné a aby si jen elita užívala luxusu a technických vymožeností, někdo jiný zase říká, že lidstvo musí být na stejné technické úrovni, ale lidí musí být na světě tak o 90 procent méně. Oni o lidech hovoří, jako by se jednalo o skot, dobytek, jako o něčem, čeho není nutno se tázat, co je jejich majetek. Ti lidé mluví úplně jinak,“ míní Solis.

Bilderberg se snaží shodit nálepku tajné lóže

Solis ParlamentnímListům.cz přiblížil i nějaká fakta týkající se letošního Bilderbergu. „Letos je tam poměrně dost lidí z Turecka. Určitě to bude mít souvislost s protesty proti vládě premiéra Erdogana, které v Turecku probíhají. Erdogan se je chystá tvrdě potlačit. Bude tam i polský ministr Jacek Rostowski. Nyní už má Bilderberg oficiální stránky (bilderbergmeetings.org), čili se ze sebe snaží shodit nálepku tajné lóže, ve které se rozhoduje o budoucnosti světa. Letos je tam i hodně zástupců světových bank. Takže se to bude hodně týkat finanční krize. Pak tam je například i Richard Perle z neokonzervativní sekty. To je exporadce George Bushe mladšího. To je velmi nebezpečný člověk, autor textu určeného pro prezidenta Izraele Netanjahu pojednávající o tom, že se mají změnit hranice a mocenské pozice na Blízkém východě a že se má odstranit Saddám Husajn a zlomit Sýrie,“ řekl ParlamentnímListům.cz Daniel Solis.

„Nechybí tam tradičně ani válečný zločinec Henry Kissinger. Podle mě se tam také bude řešit to, že země BRICS (Brazílie, Rusko, Indie, Čína, Jižní Afrika) se shodly na tom, že budou vytvářet vlastní finanční instituce nezávislé na Novém světovém řádu. Proto ty zástupci predátorských finančních institucí. Dále je tam zbrojní lobby či naftaři, což zase souvisí s Blízkým východem,“ dodal Solis.

Nový světový řád smete vše tradiční

Investigativní novinář Daniel Estulin napsal knihu o Bilderbergu, kde píše, že lidé, kteří se pravidelně účastní tohoto setkání, usilují o totalitní světovládu, vyhubení podstatné části světové populace zrušení národů, nastolení nového světové řádu bez národů, tradic, rodiny a náboženství a že konkrétními výsledky jejich práce jsou například Evropská unie, OSN, Světová banka či MMF.

Podle Estulina je současná ekonomická krize řízenou akcí, kterou připravila právě skupina Bilderberg. „Planeta má kolem sedmi miliard lidí, ale přírodní zdroje jsou značně omezeny. Nemůžou vystačit pro všechny lidi, takže se musí snížit populace. To provedete tak, že zničíte světovou ekonomiku – když ekonomika roste, roste i populace. Naopak v době krize populace klesá, a to se děje zrovna teď. Současná ekonomická krize je rozhodně zcela řízená a vykonstruovaná,“ uvedl novinář.

Zástupci Evropské unie nesmí chybět

Letos je na seznamu účastníků například nizozemská královna Beatrix, Henry Kissinger, šéfka Mezinárodního měnového fondu Christine Lagardová, šéf Google Eric Schmidt, šéf Evropské komise José Manuel Barroso, ministr zahraničí Švédska Carl Bildt, švédský ministr financí Anders Borg, ministr financí Dánska Bjarne Corydon, ministr zahraničí Norska Espen Barth Eide, J. Michael Evans z Goldman Sachs, bývalý ministr financí USA Timothy F. Geithner, bývalý premiér Itálie Mario Monti, britský ministr financí George Osbourne, eurokomisařka Viviane Redingová, ministr financí Finska Jutta Urpilainen a mnozí další z dalších oblastí.

ČR letos nebude mít svého zástupce. V minulosti pozvání Bilderbergu přijal například neúspěšný kandidát na prezidenta Vladimír Dlouhý z Goldman Sachs, v roce 1998 bývalý velvyslanec ČR v OSN Karel Kovanda, o rok později tam byl Havlův poradce Michael Žantovský, v roce 2001 Jiří Pehe a dvakrát (naposledy v roce 2008) se účastnil i Karel Schwarzenberg.

Název skupiny Bilderberg je odvozen od jména hotelu v Nizozemsku, v němž proběhlo v roce 1954 první setkání. Hlavním zakladatelem je David Rockefeller, který se sám oficiálně přiznal k tomu, že jeho cílem je nastolit celosvětovou vládu. Desítky let se o Bilderbergu mlčelo. V Česku vzbudila pozornost právě účast Karla Schwarzenberga v době, kdy se schvalovala Lisabonská smlouva dále utužující centralizaci Evropské unie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …