Vězeň Kajínek čile publikuje. Píše o své kauze i životě za mřížemi

15.08.2013 0:25

Kauza Jiřího Kajínka je stále živá, alespoň pro tisíce lidí, kteří se nehodlají smířit s neudělením milosti prezidenta Miloše Zemana. Ten po nástupu do funkce rozžehnul pro vězeňskou celebritu a fanklub malé světýlko naděje prohlášením, že je pro znovuotevření procesu. A i když se obnova ukázala jako nemožná, tisíce lidí pokračují v posílání žádostí o milost na adresu Hradu, jak už ParlamentníListy.cz informovaly. Méně známé je, že sám Kajínek čile publikuje a o své kauze i o životě za mřížemi pravidelně píše.

Vězeň Kajínek čile publikuje. Píše o své kauze i životě za mřížemi
Foto: repro Youtube.com
Popisek: Doživotně odsouzený Jiří Kajínek

Zakladatel internetových stránek www.jirikajinek.cz Lukáš Charvát poslal tento měsíc k rukám prezidenta petici občanů doprovázenou svým vlastním osobním dopisem, kde shrnuje argumenty pro obnovu případu.

„Vzpomínám si, jak jsme s transparentem stáli před soudní budovou a snažili se upozornit veřejnost, média a politiky na to, že případ Jiřího Kajínka je případem plným nejasností a Jiří Kajínek by měl mít právo se hájit v novém procesu. V novém procesu, kde nebude zaujatý soud. V novém procesu, kde důkazní materiál nepředkládají soudu policisté, kteří se měli na samotných vraždách podílet. Pokud bych se ocitl ve Vaší přítomnosti, tak byste mi pravděpodobně položil otázku, proč právě já jsem přesvědčený o tom, že byl Jiří Kajínek odsouzen nespravedlivě?“ táže se Charvát Zemana. 

Charvát dle svých slov pozoruje nezájem ze strany soudů a politiků v případu Kajínka cokoliv dělat, pročež založil v roce 2006 na svých internetových stránkách elektronickou petici, kde žádá prezidenta republiky o milost pro Jiřího Kajínka.

„Pokud totiž nemůžeme žádat spravedlnost, tak žádáme aspoň milost. K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama,“ apeluje Charvát na hlavu státu.

Přiložená petice byla určená pro prezidenta Václava Klause a obsahovala 7549 podpisů. Nyní je pod peticí nashromážděno 9166 podpisů a stále přibývají. 

Nová fakta

Jiří Kajínek však i přes verdikt doživotí vnitřně nerezignoval a podle informací klinické psycholožky Dr. Gubové se věnuje publikační činnosti. „V měsíčníku Krimi Revue vydává seriál. Ten se tedy už realizoval v uplynulých třech měsících a jeho poslední, čtvrtý díl, je už ke koupi v elektronické podobě a v papírové podobě se ocitl na pultech 7. srpna. Kajínek v necenzurovaném textu uvádí mnohá i dosud nezveřejněná fakta o kauze i zajímavosti ze svého civilního i vězeňského života a pochopitelně stále doufá v milost,“ referuje o životě vězně pro ParlamentníListy.cz Gubová.

Do třetice všeho dobrého

Jiří Kajínek byl na konci července 2011 převezen z vězení v Karviné zpět na Mírov, odkud se mu už jednou podařilo uskutečnit riskantní útěk. Vězeňská služba sice uvedla jako důvod přeložení běžnou rotaci vězňů, nicméně redakci ParlamentníchListů.cz se tehdy podařilo zjistit, že důvodem přemístění bylo plánování útěku, v pořadí již třetího.

Otazníky a fakta

Kajínek je odsouzen na doživotí bez jediného doloženého přímého důkazu (nenalezla se vražedná zbraň). Dále nebyla provedena rekonstrukce na místě činu. Policie neučinila rekognici (přímou konfrontaci svědka s podezřelým). Jiří Kajínek je poprvé označen svědkem Vojtěchem Pokošem až u soudu, přestože oba jmenovaní se znají z dřívějších pobytů za mřížemi... Otazníků visí nad případem stále mnoho.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…