Volný volil bez roušky. A nebyl sám. „Takové rány, že se nevzpamatují.“

09.10.2021 11:24 | Reportáž

Svůj hlas odevzdal dnes dopoledne lídr Volného bloku poslanec Lubomír Volný. Ani ve volební místnosti v Ostravě si roušku nenasadil. „Nikdo neřekl ani popel,“ komentoval pro ParlamentníListy.cz. Přidal i silná slova o „covidové mafii“.

Volný volil bez roušky. A nebyl sám. „Takové rány, že se nevzpamatují.“
Foto: Daniela Černá
Popisek: Lubomír Volný před volební místností

Anketa

Vyčítáte Babišovi kauzu ,,zámek ve Francii"?

hlasovalo: 26172 lidí

Sobotní dopoledne si vybral pro hlasování lídr Volného bloku Lubomír Volný. Do volební místnosti na Základní škole v Ostravě-Porubě přišel s podporou rodiny. „Vyrazil jsem se synem jako s posilou a fotografem v jedné osobě,“ uvedl Volný. „Je největší motivace, kterou mám, ke všemu, co dělám,“ řekl také při pohledu na svého devítiletého syna, který si volby docela užíval.

Volný je jedním z nejhlasitějších odpůrců roušek a na tom nezměnil nic ani po dobu hlasování. „Z komise nikdo neřekl ani popel, jestli mě udají, nebo neudají, to je jejich občanské rozhodnutí. Nenosím roušky ze zdravotních důvodů, protože snižují imunitu, poškozují člověka, protože je pak náchylnější ke všem virovým i bakteriálním onemocněním,“ potvrdil svůj dlouhodobý názor.

„Chtěl bych žít ve svobodné zemi, a ne v covidovém šílenství,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz před volební místností. „Musíme vyhrát, abychom covidové mafii mohli zasadit takové rány, že se z nich po celý zbytek volebního období nevzpamatuje,“ dodal.

Volný by si přál, aby měl Volný blok alespoň na třicet dnů vládní zodpovědnost a s tím spojené pravomoci. 
 
Při rozhovoru pro ParlamentníListy.cz reagoval také na v těchto dnech velmi citlivé téma, a to zdraví prezidenta Miloše Zemana. „Je to v rukou božích. Nebudu to komentovat.“ 
 
Přidal vzkaz pro všechny, než se uzavřou volební místnosti. „Za pár hodin zjistíme, jakou cestou se rozhodla společnost vydat, jestli to bude cesta Austrálie, Francie, Německa, cesta dalších restrikcí, lockdownů, nebo cestou zpátky ke svobodě.“
Volební komise v Ostravě Porubě včetně předsedy na jednání poslance reagovala věcně. „Podle zákona musíme každého voliče nechat odvolit, i když nemá roušku. Můžeme ho upozornit, že si má roušku nasadit, ale právo volit má bez roušky i s rouškou,“ uvedla pro Parlamentní Listy zapisovatelka. „Nikdo neměl výhrady, vše proběhlo v naprostém klidu,“ doplnila společně s předsedou volební komise.

Lubomír Volný se synem před volební místností. Foto: Daniela Černá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Daniela Černá

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …