Vražda Romana Housky: Zbabělec, hnus, odpad, blázen, zaznělo směrem k Paroubkovi

27.11.2013 8:04

Text Jiřího Paroubka, v němž se podle některých naváží nehorázným způsobem nejen do politických souputníků, ale i do zavražděného sociálního demokrata Romana Housky, vyvolal mezi některými bouři nevole. Byť mnozí souhlasí, že mrtvý partner exhejtmanky Jany Vaňhové nebyl povahou kliďas, kopání do zesnulého, který měl podle nich řadu dobrých stránek, považují za těžký kalibr hyenismu.

Vražda Romana Housky: Zbabělec, hnus, odpad, blázen, zaznělo směrem k Paroubkovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Článek „Šibalové? Ne, mafiáni“ zveřejnil v pondělí v podvečer na svém profilu Jiří Paroubek a velmi odvážným popisem detailů zde píše o Romanu Houskovi, který před pár dny zemřel násilnou smrtí. Jeho metody práce přirovnává k mafiánům ze Sicílie. Kromě toho popisuje, kdo je v ústecké ČSSD mafián a kdo by si měl naordinovat politickou sebevraždu. Dokonce zde zdůvodňuje, proč „generální útok na partičku Houska (=Vaňhová), Kouda a Fišera odložil s tím, že se k němu vrátí ve vhodnější době“. K dobru přidává story o tom, jak odtajnil, že Houska chodí ozbrojen a komu by asi dnes tento velký boss rozhodně nenosil gulášek jako poskok.

Aubrecht: Zvedá se mi žaludek

Bývalý poslanec a vládní zmocněnec Vlastimil Aubrecht označil Jiřího Paroubka za zbabělce. „Je to nejnižší lidský pud. Je to odpad, když tohle někdo udělá. Kdyby řekl: Neměl jsem ho rád a byl to můj soupeř... Vyrazilo mi dech, jak teď všichni o něm mluví špatně a sami mají černé svědomí,“ nelíbí se to Aubrechtovi. Na otázku, zda myslí přímo Jiřího Paroubka, nechce prý nikoho jmenovat konkrétně, ale obecně se mu hnusí, když někdo kope do mrtvých lidí. Zvláště pokud by měl být brán ohled na tři děti, které po sobě zanechal.

„To může jen člověk, který je nízkého charakteru. Napadat člověka, když se mu něco stane, to je hyenismus se v tom teď hnípat. Kdo to dělá, nemůže být dobrý člověk,“ vzkazuje Aubrecht ke všem, kteří najednou po zastřelení Housky mluví o tom, jaký to byl mafián a zapomínají, že po sobě zanechal tři dcery a přes svou „zabejčenou“ povahu byl ve straně považován za člověka, který drží slovo, na rozdíl od mnoha jiných. „Na čem jsme se dohodli, to platilo. Ne že bychom se shodli vždycky, on uměl být zavilý. V politice to nemůže být nikdy růžové, ale když se nakonec k něčemu došlo, tak to platilo,“ vzpomíná pro ParlamentníListy.cz Aubrecht, který dementuje, že by byl jeho důvěrným přítelem, jak mělo vyjít na Novinkách.cz. „Osobně jsme se setkali asi tak dvakrát či třikrát v životě. Znal jsem ho jen po politické stránce. Říkal, že už nepodniká a že žije z toho, co dřív vydělal, a teď se soustředí na koníčky,“ vypráví ještě Vlastimil Aubrecht.

„Zvedá se mi z nich žaludek. Ať se podívají sami, kdo vedle nich stojí,“ uzavírá Aubrecht výlevy politických oponentů a nechce říci, zda tím myslí právě i Paroubka a jeho kolegu Petra Bendu.

Babička říkala, že bláznům se nemá odporovat

Jiří Paroubek si v textu bere na paškál i radního Arno Fišera, ve chvíli, kdy hovoří o tom, jak „partička ve vedení ústecké ČSSD v současnosti vlastně prospívá“. Připomíná zatčení exnáměstka Pavla Koudy, Janě Vaňhové doporučuje rychlé ukončení politické kariéry a dodává: „Vyšetřování ve věci zneužití evropských fondů totiž nutně skončí u ní. A zbývá ještě radní Fišera… Jeho politický konec je jen otázkou času.“

Arno Fišera na to dnes pro ParlamentníListy.cz reagoval: „Babička říkala, že bláznům se nemá odporovat. Rezignoval jsem na vysoké funkce, tak má asi pravdu.“ Připomíná, že šestnáct let úspěšně pracoval v průmyslu, tak se tam i vrátí. „Paroubek bude spokojen. Jen mě ´překvapuje´, že vás zajímají tak hodnotné texty,“ podotkl ještě.

Paroubkova kritika? Jen se vybarvil…

Na Paroubkův literární výtvor o mafiánech reagoval pro ParlamentníListy.cz i krajský zastupitel Martin Strakoš, který dle svých slov příští rok v červnu oslaví 20 let v ČSSD. Mostecký sociální demokrat si po přečtení textu o údajných mafiánech na kraji pomohl citací spisovatele Karla Čapka: „Ano, mnoho se změnilo, ale lidé zůstali stejní, jenomže teď víme líp, kdo je kdo. Kdo je slušný, byl slušný vždycky. Kdo byl věrný, je věrný i teď. Kdo se točí s větrem, točil se s větrem i dřív.“ Kdo myslí, že teď přišla jeho chvíle, myslel vždy jen na sebe, s tím se v případě Paroubka Martin Strakoš ztotožňuje. Ve zmíněném kontextu posmrtného slovního ataku na zavražděného Housku podle něj sedí i další Čapkova myšlenka: „Nikdo se nestává přeběhlíkem, kdo jím nebyl dříve a vždycky. Člověka nepředěláš, jenom se ti vybarví.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …