Výsměch z Hradu: Je úžasné, jak mají angažovaná média jasno o Pospíšilovi

29.06.2012 13:02

Tajemníku prezidenta republiky Václava Klause Ladislavu Jaklovi, který sám možná bude kandidovat na prezidenta, se nelíbí mediální hysterie vzniklá kolem toho, že premiér Petr Nečas odvolal ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila.

Výsměch z Hradu: Je úžasné, jak mají angažovaná média jasno o Pospíšilovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ladislav Jakl

„Je úžasné sledovat, jak mají angažovaná média v této věci jasno,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz šéf Politického odboru Kanceláře prezidenta republiky Jakl.

Anketa

Litujete odchodu ministra Pospíšila?

65%
35%
hlasovalo: 13567 lidí

Podobně se vyjádřil i Klausovi blízký poslanec Boris Šťastný. Podle Štastného je ústavním právem premiéra odvolat ministra, a média, ani pravdoláskařské iniciativy mu do toho nemají co mluvit a nemají premiéra co odvolávat.

Hysterie

„Odmítám hysterii okolo odvolání Jiřího Pospíšila a mediální hru o zlém ochránci kmotrů Petru Nečasovi a hodném bojovníku proti korupci Jiřím Pospíšilovi. Premiér se nezodpovídá ani médiím, ani pravdoláskařům pokřikujícím na ulici, či našemu tisku. Když se na stranu politika konzervativní ODS z ničeho nic přikloní Pravda a láska a osobnosti nepřátelské k principům ODS, není to dobrý signál. V takové chvíli by v sídle ODS měla začít houkat siréna a rozblikat se výstražný maják. Obecně je nutné zdůraznit, že justici by neměl nikdo využívat jako svůj mocenský nástroj a nástroj vnitrostranického boje v ODS,“ řekl ParlamentnímListům.cz Boris Šťastný.

Po odvolání Pospíšila se aktivizovaly na jeho podporu různé občanské iniciativy. Například Nadační fond proti korupci vyzval Nečase, aby odstoupil. Prý jedná v zájmu mafiánských skupin a jeho postup porušuje základní principy demokracie.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…