Wollner z ČT má problém. Rýpají do politiků. V TýTý je neviditelný

18.03.2012 18:53

Publicistický pořad Reportéři ČT patří dlouhodobě k nejsledovanějším pořadům České televize a ve svém žánru se těší největší oblibě vůbec. V některých dílech dokonce překonal i pomyslný milion diváků.

Wollner z ČT má problém. Rýpají do politiků. V TýTý je neviditelný
Foto: ČT
Popisek: Marek Wollner

Kdo by čekal, že vedení televize vyrazí na dubnové ceny TýTý s Reportéry na štítu a bude ve vlastním zájmu plnit vysílací časy reklamními spoty na pořad samotný nebo na jeho tvůrce Marka Wollnera, mýlil by se.

TýTý je anketa o nejoblíbenější tváře a pořady televizních obrazovek, kterou od roku 1991 pořádá časopis Týdeník Televize. Ceny se rozdělují v nejrůznějších kategoriích. Našlapaná je v České televizi kategorie televizní publicistiky, kde vrcholový management televize nominoval celkem čtyři moderátory.

Některým se ovšem nedostává takové přízně od vedení televize. Disproporce je patrná na krátkých televizních spotech, které mají za úkol kandidáta a jeho pořad připomenout a motivovat diváka k hlasování. Samostatné spoty mají jen moderátor OVM Václav Moravec a Nora Fridrichová z pořadu 168 hodin. Marek Wollner stejně jako Michaela Jílková se divákům prezentují jen na spotu sdíleném.

Sledujeme téma Česká televize

Wollner: Všimli si toho kamarádi

„Nízká podpora ze strany vedení mě netěší. Všimli si toho i moji kamarádi, když viděli spoty mých konkurentů před i po vysílání mého pořadu. Ten můj se navíc nezobrazuje v atraktivních časech. Možná to je nějaký signál ze strany vedení, nevím, zeptejte se oddělení marketingu, proč jsem „neviditelný“,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Wollner. Reportéři stejnojmenného pořadu navíc sbírají jednu cenu za druhou. Naposledy za nejlepší televizní nebo on-line reportáž na Jihlavském festivalu.

Anketa

Nadržuje podle Vás ČT vládnoucí garnituře?

88%
12%
hlasovalo: 2169 lidí

Marketingový ředitel ČT Jan Svoboda redakci vysvětlil, že na to, kdo bude mít samostatný spot a v jakém čase se bude vysílat, má vliv kreativní rada. „Je to orgán, v němž se rozhoduje hlasováním a jejím členem je pochopitelně také generální ředitel. Kritérií je celá řada, mezi důležité patří sledovanost pořadu, ale také třeba obliba moderátora,“ konstatuje Svoboda. Ten dříve působil na stejné pozici v Dopravním podniku hl.m. Prahy a do ČT nastoupil spolu s novým generálním ředitelem Petrem Dvořákem.

Qui bono

Vysvětlení, proč je Wollner upozaďován, může být celá řada. Lví podíl na tom může mít charakteristika jím vedeného pořadu. Pořad Reportéři ČT v minulosti rozvířil celou řadu kauz, které se dotýkají nejvyšších politických pater. Ať už se jedná o pochybné hospodaření pražského dopravního podniku, zpronevěru bývalého manažera ŘSD Michala Haly, Diag Human, IZIP, tunel Blanka, CS fondy, Veolia a celou řadu dalších.

Vyšší moc měla vliv na zánik žánrově stejného pořadu TV Nova Na vlastní oči, alespoň to tvrdí jeho tehdejší producent, dnešní předseda Věcí veřejných Radek John. Podle něj to byl Ivan Langer, který lobboval za jeho stažení z obrazovky. John měl tehdy odvysílat reportáž o privatizaci lázeňských domů ministerstva vnitra, která se už neodvysílala. Generálním ředitelem TV NOVA byl tehdy právě Petr Dvořák.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …