Zatajené Kocourkovy miliony nepocházely z trestné činnosti, píše deník

07.09.2013 10:35

Šestnáct milionů korun, které exministr Martin Kocourek (ODS) zatajil kvůli rozvodu, nepochází z trestné činnosti. Protikorupční útvar případ uzavřel. Pokračuje tedy už jen prověřování, zda Kocourek a jeho matka nepoškodili "odklonem" peněz věřitele, tedy někdejší Kocourkovu manželku, napsalo dnes Právo.

Zatajené Kocourkovy miliony nepocházely z trestné činnosti, píše deník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kocourek

"Prověřování bylo ukončeno s tím, že se neprokázalo spáchání trestného činu. Policie tak věc 2. září odložila," poznamenala pro Právo bez dalších podrobností mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová. Rozhodnutí je konečné, závěry policie akceptoval dozorový žalobce.

Středočeská hospodářská kriminálka ale dále prověřuje, zda exministr a jeho matka "odklonem" peněz nepoškodili věřitele, tedy Kocourkovu exmanželku Olgu. Šetření ale momentálně stojí, protože se krajské středočeské a pražské městské zastupitelství nedohodlo, které z nich má případ dál dozorovat.

Legendární věta

Kauza propukla v roce 2011, kdy se objevily spekulace o korupčním původu 16 milionů, které ale Kocourek opakovaně odmítal. "Veškeré prostředky, o které se jedná, pocházejí z prostředků, které jsou mé osobní, rodinné nebo historické, a svěřil jsem je do správy Key Investments pouze proto, abych je odklonil od případných problémů, které vznikaly v souvislosti s mou složitou rodinnou situací v roce 2008," řekl tehdy Kocourek. Následně podal demisi a skončil ve vládě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…