Zázračné procitnutí. Barták neuplácel, vzpomněl si po 3 letech obchodník

11.12.2011 17:28

Panamský obchodník českého původu Jan Masek přijel hájit bývalého ministra obrany Martina Bartáka. Tvrdí, že korumpovat měli zástupci Tatry a uplatit chtěli i jeho.

Zázračné procitnutí. Barták neuplácel, vzpomněl si po 3 letech obchodník
Foto: wikipedie.cz
Popisek: Bývalý ministr obrany Martin Barták

Masek dělal před třemi lety projekt pro Tatru v Jižní Americe. „Týden předtím, než přiletěl do Panamy, se ozval nějaký pan Sellars z Ameriky, o kterém jsem nikdy neslyšel, a říkal, že je to jeho teritorium a že z toho musí mít nějaké peníze,“ popsal Masek v rozhovoru pro Hospodářské noviny.

Nejlepší obrana je útok

Po tomto rozhovoru se prý obchod už neuskutečnil. Masek dokonce kontaktoval ředitele Tatry, aby si mu stěžoval, ten se mu už ale neozval. Právě Sellarsovo jméno se objevilo mezi těmi, kteří Bartáka obviňují – proto se Masek ozval.

Sledujeme témata Tatra a Korupce

Korupční chování, které sám zažil, popsal policii teprve nedávno, přestože k celé věci došlo před třemi lety. „No mně to tehdy nedošlo, že jde o korupci. To, že šlo o korupci, mi došlo, až když jsem viděl ty praktiky Tatry a ten případ pana Bartáka,“ popisuje Masek.

Bartáka osobně nezná, ale podle svých slov věří, že je právo na jeho straně. „Myslím si, že když je to neurochirurg, přece nebude nějakej... Já si řekl aha, aha, nejlepší obrana je útok, česká finta. Já nic, to ten druhej. A když jsem viděl, kdo ho obvinil, že jsou to ti samí lidé, kteří by se měli vyšetřovat, tak jsem se sám přihlásil,“ vysvětlil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …