Exúředník ministerstva školství zajišťuje sepsání diplomky za 15 tisíc

13.10.2011 10:56

EXKLUZIVNĚ Zajímavou podnikatelskou činnost nabízí bývalý auditor ministerstva školství Adrej Semianiak. Podle zjištění ParlamentníchListů.cz se jeho firma kromě přípravy studentů na vysoké školy a provozování intenzívních vzdělávacích kurzů zabývá minimálně zprostředkováním kontaktů pro psaní diplomových prací na zakázku, ne-li jejich samotným vypracováním.

Exúředník ministerstva školství zajišťuje sepsání diplomky za 15 tisíc
Foto: Hans Štembera
Popisek: NEPOUŽÍVAT Vysvědčení, ilustrační foto

ParlamentníListy.cz kontaktovaly jednatele společnosti Study Consulting Andreje Semianiaka a konfrontovaly jej s dotazem, zda psaní diplomových prací patří do portfolia jeho firmy. Ten nás nicméně přesvědčoval, že nemáme pravdivé informace.

"To je celé omyl, na trhu působí ještě firma s podobným názvem našemu Study Consulting, jmenuje se Student Consulting a ta se zabývá, pokud je mi známo psaním bakalářských a diplomových prací na zakázku. Nejste první, kdo nás kvůli tomu kontaktuje," sdělil redakci bývalý auditor ministerstva školství Semianiak.

Jenže redakce ParlamentníchListů.cz zaslala z uměle vytvořeného e-mailu žádost o napsání diplomové práce na adresu uvedenou na oficiálních stránkách Studyconsulting.cz a po několika dnech nečinnosti a čekání přišla odpověď s nabídkou ceny a podrobnými informacemi, avšak z úplně jiné adresy. Z logiky věci vyplývá, že firma Study Consulting je minimálně prostředníkem a dohazuje kšefty na psaní diplomových a bakalářských prací.



V mailu byla rovněž příloha s detailním vyúčtováním

Vypracování bakalářské práce

Cena za tuto službu zahrnuje:

1. Vypracování struktury, obsahu, úvodu

2. Zpracování odborného textu v požadovaném rozsahu

3. Výběr indikativní literatury pro psaní odborného textu

4. Výběr vhodného podniku pro provedení výzkumu v praktické části

5. Úprava dle metodických pokynů vysoké školy, popř. vedoucího

6. Citování dle norem a požadavků ČSN -ISO -690

7. Závěrečná kontrola plagiátu

8.    Odevzdání práce již obsahující titulní stránky a další formální náležitosti

9. Příprava odpovědí na otázky vedoucího a oponenta, příprava prezentace práce pro zajištění hladkého průběhu obhajoby

10. Kompletní gramatická kontrola a kontrola překlepů, slovosled

11. Vzdání se autorských práv v okamžiku předání finální verze práce

12.  Možnost tisku práce a její vazby do pevných desek (3 vyhotovení)  a odeslání poštou - za zvláštní poplatek

Tak student získává do rukou originální odborný text, který může bez obav předkládat svému vedoucímu a oponentovi, ale taky před komisi na obhajobě. Je s textem velmi dobře seznámen a navigován v průběhu přípravy k obhajobě. Student se nemusí obávat, že jde o plagiát, protože texty jsou opravdu autorské a originální - práce není nikde zveřejněná. 

Paušální cena za BP je 15 000 Kč. 

Děkuji a s pozdravem


Bez postihu, je to šedá zóna

Postihy v takovém případě jsou však dost problematické. "I když jde o zřetelné napomáhání při podvodu, po trestněprávní stránce by bylo asi velmi obtížné takovou činnost úspěšně postihovat. Vysoká škola může postihovat studenta, který se dopustil podvodného jednání. Akreditační komise může navrhovat sankce pouze vůči vysoké škole, u níž shledá závažné nedostatky při uskutečňování studijních programů," vysvětluji redakci tajemník akreditační komise Jiří Smrčka

Pan Semianiak už jednou problémy při studiu měl a byl dokonce doporučen na podmínečné vyloučení.

"Ad 1. Pan Semianik se do studijního výkazu podepisoval jménem vyučujících. Jmenovaný si je svého přestupku vědom a svého činu lituje. Disciplinární komise jednomyslným hlasováním doporučuje p. děkanovi podmínečné vyloučení. Při rozhodování komise přihlédla i ke skutečnosti, že uvedený student se v rámci vedlejší specializace poradce auditor měl možnost dostatečně podrobně seznámit s problematikou podvodu, riziky jeho výskytu a postupů proti němu," stojí v zápisu z jednání disciplinární komise Fakulty podnikohospodářské konané dne 24. června 2009 

Jaké byly důvody ukončení pracovního poměru a Andrejem Semianiakem MŠMT tají. "Mohu jen potvrdit, že pracovní poměr Andreje Semianiaka skončil 30.9.2011. Důvody ukončení poměru nebo jiné podrobnosti nebudeme sdělovat," sdělila redakci tisková mluvčí ministerstva školství Kateřina Savičová.

Že jde o zcela běžnou praxi, se kterou nikdo nic nedělá a nezmůže, potvrdil ParlamentnímListů.cz také bývalý student Milan. "Nechal jsem si napsat diplomku, alespoň základní osnovu a několik kapitol. Nikdo na nic nepřišel, vystudoval jsem bez problémů, obhájil taky a nejsem sám," uvedl Milan, který v Praze dokončil humanitní vysokou školu. Její jméno však uvést odmítnul. "Tato praxe probíhá i nadále, takže nebudu škodit těm, kteří to dělají podobně, jako jsem to dělal já," sdělil redakci. 

K TÉMATU:

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

9:24 Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

Povolební rozložení politických sil v Evropském parlamentu (EP) letos mohou rozhodnout hlasy od mlad…