Náměstkem pro sport bude zřejmě Hulinský, prozradil ministr Chládek

01.02.2014 20:40

Náměstkem pro sport se na ministerstvu školství s největší pravděpodobností stane Petr Hulinský (ČSSD). Ministr Marcel Chládek (ČSSD) to dnes řekl v pořadu Pressklub Frekvence 1 s tím, že ve prospěch pražského zastupitele hraje především podpora Českého olympijského výboru (ČOV) a jeho předsedy Jiřího Kejvala.

Náměstkem pro sport bude zřejmě Hulinský, prozradil ministr Chládek
Foto: archiv redakce
Popisek: Petr Hulinský (ČSSD)

"Pan předseda mi řekl, že nejenom olympijský výbor, ale on sám osobně stojí za panem náměstkem Hulinským, že ho považuje za nejlepšího odborníka na tuto oblast a že mi dává osobní garanci, že je to nejlepší osoba na tuto pozici," prohlásil Chládek.

Hulinský v minulosti působil jako předseda pražské sociální demokracie a náměstek pražského primátora. Angažuje se například v Českém olympijském výboru. O křeslo šéfa pražské ČSSD ho připravil vývoj na pražské radnici, kdy se koncem 2011 rozpadla koalice ODS a ČSSD a vznikla nová spolupráce mezi ODS a TOP 09. Rezignaci Hulinskému, který se potýkal s kauzou kolem údajných manipulací s dary městských firem pro postižené, doporučilo tehdy i politické grémium ČSSD.

Nominace vadila hlavně Babišovi

Proti jeho nominaci byl údajně předseda hnutí ANO Andrej Babiš, jehož strana na post náměstka pro sport navrhla někdejšího šéfa volejbalového svazu Antonína Lébla. Proti němu se však kvůli neprůhlednému hospodaření, s nímž měl problémy ve svazu i ve svém podnikání, postavily sportovní spolky.

Zástupce nominovaný hnutím ANO nakonec na ministerstvu školství podle všeho obsadí jiný post náměstka. "Když jsem mluvil s ministrem financí Andrejem Babišem, tak jsme se již bavili v rovině, že by ANO dalo jméno pro nějakou jinou oblast na ministerstvu školství," uvedl Chládek.

Vedle národní rady pro školství, kterou musí zřídit ze zákona, chce zřídit i národní radu pro sport. Měli by v ní být zástupci vládních i opozičních stran, představitelé Českého olympijského výboru a České unie sportu a také zástupci velkých sportovních svazů. "Tam bychom jasně nastavili pravidla o transparentnosti čerpání prostředků pro sport a jejich přerozdělování," řekl s tím, že šéf hnutí ANO Babiš tento návrh na zprůhlednění financování sportu uvítal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

9:24 Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

Povolební rozložení politických sil v Evropském parlamentu (EP) letos mohou rozhodnout hlasy od mlad…