Tento druh, skoro o polovinu menší než náš kormorán velký (tedy pták zhruba velikosti lysky), s malým zobáčkem, zbarvený trochu do hnědo-bronzova, ve svatebním šatu s tmavozeleným leskem, u nás nehnízdí.
Nejbližší hnízdiště se nacházejí na Neziderském jezeře v Rakousku a na více místech Maďarska. Do roku 1990 byl u nás zastižen pouze třikrát, od roku 2009 počet záznamů vzrůstá v souvislosti s tím, že jeho hnízdní populace se ve velké části evropského areálu zvyšuje (nejvíce jich hnízdí v deltě Dunaje).Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLbox PL na Seznam.cz + ParlamentníListy TV
sledujte PL na YouTube + ParlamentníListy.cz
sledujte PL na GoogleZprávy + ParlamentníListy.cz
sledujte PL na Facebooku

