Akademie věd ČR: Jsme odolní vůči krizím? Odpovědi hledá konference o odolné společnosti

21.11.2022 11:48 | Tisková zpráva

V Praze se od pondělí 21. do středy 23. listopadu 2022 koná velká mezinárodní konference Facets of Resilience. Debatovat na ní budou odborníci z oblastí filozofie, politologie, sociologie, psychologie, ale také soudkyně Evropského soudu pro lidská práva a zástupci neziskového sektoru.

Akademie věd ČR:  Jsme odolní vůči krizím? Odpovědi hledá konference o odolné společnosti
Foto: AV ČR
Popisek: Logo Akademie věd ČR

Diskuze o odolnosti neboli rezilienci nabývají na významu právě v současné postpandemické době, kdy čelíme důsledkům válečného konfliktu na Ukrajině a energetické krizi. Konference, kterou pořádá Akademie věd ČR ve spolupráci s Národním institutem SYRI, je součástí českého předsednictví v Radě EU.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17938 lidí

„Účastníci budou mít možnost seznámit se s konkrétními postupy, které odolnost společnosti podporují,“ říká Alice Koubová z Filosofického ústavu AV ČR (ZDE), organizátorka konference a jedna z hlavních řečnic. „Naším cílem je vytvořit rámec pro podporu politik posilujících společnost tváří v tvář nejzávažnějším výzvám, kterým nyní čelíme, a to na základě robustního vědeckého poznání,“ zdůrazňuje vědkyně.

Konference se zaměří na téma sociální odolnosti a jeho různé vrstvy a praktické aplikace. Posluchači budou mít příležitost seznámit se s principy obecné teorie odolnosti, s různými oblastmi, pro které je téma odolnosti v současnosti relevantní, a s konkrétními postupy, které posilují sociální rezilienci.

Akce se koná v Uměleckoprůmyslovém museu v Praze. Zájemci ji mohou sledovat prostřednictvím streamu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

7:23 Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

Od pátku 10. května do neděle 26. května nabídne Český rozhlas živé vysílání z mistrovství světa v l…