Akademie věd ČR: Jsme odolní vůči krizím? Odpovědi hledá konference o odolné společnosti

21.11.2022 11:48 | Tisková zpráva

V Praze se od pondělí 21. do středy 23. listopadu 2022 koná velká mezinárodní konference Facets of Resilience. Debatovat na ní budou odborníci z oblastí filozofie, politologie, sociologie, psychologie, ale také soudkyně Evropského soudu pro lidská práva a zástupci neziskového sektoru.

Akademie věd ČR:  Jsme odolní vůči krizím? Odpovědi hledá konference o odolné společnosti
Foto: AV ČR
Popisek: Logo Akademie věd ČR

Diskuze o odolnosti neboli rezilienci nabývají na významu právě v současné postpandemické době, kdy čelíme důsledkům válečného konfliktu na Ukrajině a energetické krizi. Konference, kterou pořádá Akademie věd ČR ve spolupráci s Národním institutem SYRI, je součástí českého předsednictví v Radě EU.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17941 lidí

„Účastníci budou mít možnost seznámit se s konkrétními postupy, které odolnost společnosti podporují,“ říká Alice Koubová z Filosofického ústavu AV ČR (ZDE), organizátorka konference a jedna z hlavních řečnic. „Naším cílem je vytvořit rámec pro podporu politik posilujících společnost tváří v tvář nejzávažnějším výzvám, kterým nyní čelíme, a to na základě robustního vědeckého poznání,“ zdůrazňuje vědkyně.

Konference se zaměří na téma sociální odolnosti a jeho různé vrstvy a praktické aplikace. Posluchači budou mít příležitost seznámit se s principy obecné teorie odolnosti, s různými oblastmi, pro které je téma odolnosti v současnosti relevantní, a s konkrétními postupy, které posilují sociální rezilienci.

Akce se koná v Uměleckoprůmyslovém museu v Praze. Zájemci ji mohou sledovat prostřednictvím streamu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Ceny průmyslových výrobců v dubnu meziročně vzrostly

13:21 ČSÚ: Ceny průmyslových výrobců v dubnu meziročně vzrostly

Meziměsíčně ceny zemědělských výrobců klesly o 3,5 % a meziročně byly nižší o 13,4 %. Ceny průmyslov…