Allianz: Spolujízdu bez kvalitního povinného ručení raději nenabízejte

05.12.2014 19:14

Stále oblíbenějším způsobem snižování nákladů na cestování za prací i zábavou se stává tzv. spolujízda. Ze svezení neznámého člověka po dohodě přes internet se ale místo snadného přivýdělku může rychle stát noční můra, zejména za špatných povětrnostních podmínek. Pokud jako řidič způsobíte nehodu, před zadlužením kvůli odškodnému vás ochrání jen dobré povinné ručení.

Allianz: Spolujízdu bez kvalitního povinného ručení raději nenabízejte
Foto: Allianz
Popisek: Allianz

„Řidič motorového vozidla je zodpovědný za všechny cestující, které veze v autě, a to bez ohledu na to, v jakém jsou k němu vztahu. Nezáleží tedy na tom, zda jde o jeho příbuzné či cizí osoby, nebo kdy tito lidé do vozu přistoupili – na všechny spolujezdce se plně vztahují všechny případné nároky na pojistné plnění v rámci povinného ručení,“ uvádí Tomáš Klofát, ředitel úseku likvidace pojistných událostí vozidel v Allianz pojišťovně.

Jestliže škodu na zdraví způsobíte cizímu člověku, možnost vleklého sporu o odškodnění se značně zvyšuje. Kvalitní povinné ručení s dostatečným limitem pojistného plnění pak představuje jedinou možnost, jak nehodu přestát bez finanční újmy. Své odpovědnosti se totiž v případě nehody nelze nijak zbavit, a to ani sepsáním určité „dohody“ před jízdou, jak se o to někteří řidiči zejména v začátcích spolujízdy v Česku pokoušeli.

Předtím, než příště do webové aplikace zadáte čas svého odjezdu a výši příspěvku na benzín, nezapomeňte překontrolovat platnost své zelené karty, ale hlavně limit vaší pojistky. Allianz pojišťovna nabízí v rámci svého nového autopojištění nejvyšší limit na trhu, a to až do 200 milionů korun. Možnost sjednání úrazového pojištění osob ve vozidle, stejně jako úrazového pojištění řidiče, je v Allianz samozřejmostí.

Více o revolučním autopojištění od Allianz se dozvíte ZDE.

Allianz pojišťovna, a. s., je stoprocentní dceřinou společností Allianz New Europe Holding GmbH a součástí přední světové pojišťovací skupiny Allianz SE. Na český trh vstoupila v roce 1993 a během svého působení si vybudovala pevnou pozici jedné ze tří největších českých pojišťoven. Nabízí komplexní škálu pojišťovacích a investičních produktů pro soukromou i firemní klientelu. Allianz pojišťovna, a. s., je jediným akcionářem Allianz penzijní společnosti, a. s. Je také jediným společníkem Allianz Kontakt, s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…