Stane se tak prostřednictvím již pátého ročníku Selských slavností pro rodiny s dětmi na farmách členů ASZ ČR, z nichž jedny se uskuteční v severních a druhé v jižních Čechách. Celodenní program bude zaměřen ještě více na malé návštěvníky, novinkou je například workshop „Malý gurmán“ pod vedením zkušeného šéfkuchaře, který připraví s dětmi pokrm ze sezónních produktů z okolních farem.
„Stalo se již tradicí, že Asociace soukromého zemědělství se formou akcí pro veřejnost snaží poukázat na význam a přínos rodinných farem pro český venkov. Ty jsou každoročně věnovány jednomu z důležitých témat našeho zemědělství - rodinné formě hospodaření, nutnosti ochrany půdy a vody jakožto zdrojů obživy a prosperity pro budoucnost naší země, či faremní produkci a propojení výrobců kvalitních regionálních potravin se spotřebiteli. Letos u tématu faremní produkce pro velký úspěch předchozích akcí zůstaneme a program obohatíme o gastronomickou osvětu pro děti,“ říká předseda ASZ ČR Josef Stehlík.
Návštěvníci Selských slavností budou seznámeni s pestrou škálou regionálních zemědělských a potravinářských produktů, které vznikly prací rodinných farem a drobných zemědělců. Na to, že lokální produkce patří díky své kvalitě, čerstvosti a původu do zdravé, poctivé a chuťově vynikající gastronomie vhodné na každý stůl, a to i např. do školních jídelen, poukáže partner letošních akcí - organizace Slow Food Prague. Ta celosvětově napomáhá využití lokálních plodin a potravin. Podporuje cestovní ruch za dobrými a čerstvými surovinami přímo od soukromých zemědělců a navazuje tak dodavatelsko-odběratelské vztahy s městy.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva