Baletní soubor Royal Moscow Ballet opět zavítá do Prahy, Brna a Ostravy

22.10.2019 11:35

Kongresové centrum Praha, Výstaviště Brno i Gong Ostrava se změní na romantická místa plná fantastických baletních výkonů!

Baletní soubor Royal Moscow Ballet opět zavítá do Prahy, Brna a Ostravy
Foto: archiv
Popisek: Royal Moscow Ballet

Již se stalo předvánoční tradicí, že v době adventu přijíždí do České republiky uznávaný baletní soubor Royal Moscow Ballet. Na hudbu P. I. Čajkovského zatančí nejlepší ruští tanečníci představení plné lásky, vášně, ale i smutku - Labutí jezero. Tato baletní klasika se se vždy u českého publika setkává s velkým úspěchem.

Royal Moscow Ballet

Letos jsou představení Royal Moscow Ballet naplánována v tomto pořadí:
1. 12. Výstaviště Brno
6. 12. Kongresové centrum Praha
8. 12. Gong Ostrava

Royal Moscow Ballet

Klasický ruský balet je stále na špičce světového baletu. Tak jako má Brazílie fotbal, Itálie operu, tak je Rusko již století spojováno s baletem a klasickou ruskou baletní školou. Tradice a kvalita výuky je bezpochyby nepřekonatelná!

Labutí jezero od P. I. Čajkovského patří mezi nejznámější baletní díla na světě. Jeviště plné ladných baletek - labutí - vznášejících se na špičkách nad "hladinou" si zamilují nejen baletní nadšenci, ale i běžné kulturní publikum. Představení je svoji pohádkovou atmosférou vhodné i pro větší děti. Romantický příběh prince Siegfrieda a krásné princezny Odetty zakleté do podoby labutě představuje základní kámen klasické ruské baletní školy a již téměř sto třicet let patří k nejúspěšnějším titulům světových divadel.

Royal Moscow Ballet

Námětem mu byla původně německá báje, ve které jsou labutě uctívány jako kouzelné bytosti. Libreto plné emocí a dějových zvratů napsali společně V. P. Begičev a F. V. Gelcer. Čajkovského pohádkový děj inspiroval k vytvoření nádherné hudby, jejíž jednotlivé části se hrají dodnes i na samostatných koncertech.

Vstupenky na představení v síti Ticketportal.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…