Bisnode: Dun & Bradstreet zvýšila rating Francie

12.02.2018 13:12

Dun & Bradstreet (D&B - NYSE:DNB), vedoucí globální poskytovatel ekonomických informací, a strategický partner poradenské společnosti Bisnode, zvýšila rating Francii v kategorii nízkého rizika návratnosti investice.

Bisnode: Dun & Bradstreet zvýšila rating Francie
Foto: wikipedia
Popisek: Francouzská vlajka.

Jedná se o nejlepší rating Francie od roku 2013. Svým i politickými, ekonomickými a obchodními analýzami, které D&B zpracovává pro 132 zemí světa, upozorňuje na rizika plynoucí z obchodního styku.

Dun & Bradstreet v únoru zvýšila rating Francie v kategorii nízkého rizika návratnosti investice o jeden kvartil z DB2c na DB2b. „Francie je náš významný obchodní partner, proto je zlepšené hodnocení příznivou zprávou pro naše exportéry,“ říká analytička Bisnode Petra Štěpánová s tím, že v pomyslném žebříčku zahraničních vlastníků českých firem podle investovaného kapitálu do základního jmění, který sestavuje Bisnode, patří Francii 6. místo

V letošním roce analytici D&B očekávají růst HDP Francie o 2,1 %, a v roce 2019 o 2,2 %. Podle společnosti Altares ve 3Q 2017 zkrachovalo necelých 11 000 francouzských firem, což je nejméně za posledních deset let. Platební morálka ve Francii se zlepšuje, nicméně je horší než v Německu nebo Holandsku, ale lepší než Velké Británii, Itálii, Španělsku nebo Portugalsku. Nejhorší platební morálku vykazují firmy, které podnikají v rekreačních nebo osobních službách a vlakové přepravě. Analytici D&B neočekávají významnější vliv Brexitu na vývoj francouzské ekonomiky.

Na stejné úrovni jako Francii D&B hodnotí Kanadu, Dánsko, Hong Kong, Nový Zéland a Švýcarsko. Nejpříznivější investiční klima v Evropě mají aktuálně náš nejvýznamnější obchodní partner Německo, jehož rating D&B stanovila na stupni nejnižšího rizika investice (DB1c). Následují dvě skandinávské země Norsko a Švédsko (DB1d). Česká republika i Slovensko (shodně DB2d) jsou hodnoceny na stupni nízkého rizika návratnosti investice, Polsko (DB3b) je zařazeno v nižší kategorii mírného rizika návratnosti investice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…