ČEZ: Hasiči z Elektrárny Dětmarovice loni hasit nemuseli

04.02.2015 13:53

Hasiči nejsou v elektrárně proto, aby hasili, ale aby nehořelo. Toto krédo se loni splnilo Ladislavu Blahutovi, který má v největší černouhelné elektrárně v Česku hasiče na starost. „V roce 2013 jsme likvidovali jeden požár, naštěstí jen menší, loni jsme u požáru nemuseli zasahovat ani jednou,“ upřesnil velitel jednotky hasičů Elektrárny Dětmarovice.

ČEZ: Hasiči z Elektrárny Dětmarovice loni hasit nemuseli
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Více než stovku zásahů absolvovali u jiných událostí, v rámci elektrárny například asistují při rizikových pracích nebo vypomáhají při náročných technických úkonech, vloni například při ochlazování ložiska. Čas od času prověří jejich pozornost také planý poplach. „Musí být stále v pohotovosti, na výjezd máme limit dvě minuty,“ řekl Ladislav Blahut.

Pozice hasičů přitom není mezi ostatními zaměstnanci vždy jednoduchá. „Chodíme do provozů, otravujeme lidi připomínkami, že něco není v pořádku, zastavujeme je při práci. To samozřejmě nikou radost nedělá, na druhou stranu pak všichni ocení, když se kvalitní prevence promítne do bezpečnějšího prostředí bez požárů a mimořádných událostí,“ dodal Blahut.

Elektrárna Dětmarovice je svým instalovaným výkonem 800 MW největší klasickou elektrárnou na území Moravskoslezského kraje i v rámci celé Moravy. Spaluje černé uhlí, ze kterého vyrábí elektřinu a teplo. Ročně dokáže vyrobit okolo 2 500 000 MWh elektrické energie (což je spotřeba více než 700 000 domácností) a přes 800 000 GJ tepla. Teplem elektrárna zásobuje města Bohumín a Orlová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…