ČEZ spouští další kolo kampaně zacílené na odběratele, kteří zůstávají v DPI

16.02.2022 7:33 | Tisková zpráva

V režimu dodavatele poslední instance zůstává u ČEZ Prodeji déle než čtyři měsíce po pádu Bohemia Energy a jiných dodavatelů zhruba 8 000 odběratelů. Čas na uzavření standardní smlouvy se přitom rychle krátí – ze zákona totiž mohou v DPI odběratele zůstat maximálně půl roku.

ČEZ spouští další kolo kampaně zacílené na odběratele, kteří zůstávají v DPI
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

ČEZ Prodej proto nyní prostřednictvím e-mailů a SMS zpráv tyto zákazníky vyzývá, aby svou situaci začali co nejrychleji řešit. Připraveni jsou i pracovníci v call centrech, zákaznických centrech a na pobočkách. Z DPI u ČEZ již odešlo nebo odchází na standardní smlouvu 375 000 zákazníků, tedy 98 %.

„Dobrý den, jsme Vaším dodavatelem poslední instance. Do konce tohoto režimu zbývají méně než 2 měsíce! Zajistěte si svého dodavatele energií a pokud si vyberete nás, můžete vše vyřídit na našich kontaktních místech, nejbližší je na adrese XXXX. Další najdete na www.cez.cz/kontakty. S pozdravem ČEZ Prodej, a.s.“

Společnost ČEZ Prodej tento týden zahájila další kolo soustředěné informační kampaně pro odběratele, kteří stále nepodnikli žádné kroky k opuštění režimu DPI. Těch ČEZ Prodej momentálně eviduje zhruba 8 000. Řada z nich na to má přitom už jen necelé dva měsíce, musí přitom počítat i s tím, že administrativně trvá přechod z DPI na standardní smlouvu až tři týdny. V těchto dnech proto tisíce lidí dostávají dopisy, e-maily a SMS zprávy nebo se některé z nich snaží pracovníci ČEZ zastihnout i na adrese odběrného místa, aby svou situaci začali co nejdříve řešit.

Anketa

Který z nedávných lídrů SSSR či Ruské federace byl nejlepší?

0%
90%
hlasovalo: 33246 lidí

ČEZ Prodej zákazníky zve na své pobočky, kterých je po celé republice přes 80.

„Některým zákazníkům zjevně ulehčí, když jim někdo s odchodem z režimu DPI pomůže. Těmto klientům budeme nyní proaktivně nabízet schůzku na nebližší pobočce. Je opravdu nejvyšší čas začít situaci řešit. Obracíme se rovněž s žádostí o spolupráci na starosty a starostky obcí, kde se nám nedaří s odběrateli v DPI spojit,“ říká generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec.

Představitele obcí, kde eviduje nekomunikující odběratele v režimu DPI, oslovuje ČEZ prostřednictvím dopisu a žádá je o možnost vylepit v lokalitě informační plakáty, vyzvat místní obyvatele k aktivitě obecním rozhlasem, nebo uspořádat setkání se zástupci ČEZ přímo v obci.

ČEZ v důsledku pádu řady dodavatelů postupně převzal do režimu DPI téměř 383 000 odběrných míst elektřiny. Celkem 98 % z nich již odešlo na standardní smlouvu k nejrůznějším dodavatelům. Jak upozorňuje také Energetický regulační úřad, Ministerstvo průmyslu a obchodu nebo nezávislí odborníci, režim DPI slouží pouze ke krátkodobým dodávkám a není určen pro standardní dodávku energií.

Lidé, kteří potřebují pomoct s odchodem z DPI mohou zajít na jedno z více než 24 zákaznických center ČEZ a dalších 60 poboček, včetně některých pracovišť České pošty, zavolat na dedikovanou bezplatnou ČEZ DPI linku 800 111 700, nebo uzavřít smlouvu kompletně on-line z pohodlí domova prostřednictvím jednoduchého formuláře, který také najdou na hlavní stránce webu Skupiny ČEZ ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…