ČOI: I na plese se může nalévat pod míru

18.04.2017 8:07

Odpolední čaje a plesy, které patří k vrcholům zimní společenské zábavy, ohlásily ukončení sezony. Pro svátečně naladěné účastníky obvykle bývá na těchto akcích připraveno občerstvení, které musí prodejce nabízet a účtovat v požadovaném objemu a hmotnosti. Česká obchodní inspekce Ústeckého a Libereckého kraje uskutečnila v únoru a březnu kontroly zaměřené právě na takové akce. Ze sedmnácti kontrol nevyhovělo třináct a byly uloženy pokuty ve výši 23 000 korun.

ČOI: I na plese se může nalévat pod míru
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Inspektoři ČOI na severu Čech provedli kontroly plesů a provozoven, které mají otevírací dobu v odpoledních a večerních hodinách. Celkem bylo provedeno sedmnáct kontrol a ve třinácti bylo zjištěno porušení zák. č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, kdy v deseti případech prodejci nedodrželi deklarovaný objem podaných nápojů, nebo použili měřidlo bez platného úředního ověření, v jednom případě nesprávně účtovali. Dále ve dvou případech neseznámili spotřebitele s cenou nápoje a ve dvou případech s množstvím podávaných nápojů.

Ve všech případech byla za tyto prohřešky uložena pokuta příkazem na místě ve výši celkem 23 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…