ČOI: Prodej alkoholu mladistvým na východě Čech se neobešel bez pokut

05.08.2018 10:57

Česká obchodní inspekce Královéhradeckého a Pardubického kraje využila konec školního roku a prostřednictvím mladistvých figurantů uskutečnila 42 kontrol, které byly zaměřeny na zákaz prodeje alkoholu osobám mladším 18 let.

ČOI: Prodej alkoholu mladistvým na východě Čech se neobešel bez pokut
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Porušení zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek zjistila ve 24 případech, což je téměř 60 procent.
Regionální Česká obchodní inspekce Královéhradeckého a Pardubického kraje uskutečnila mimořádnou kontrolní akci zaměřenou na dodržování zákona č. 65/2017 Sb., který mimo jiné zakazuje prodej alkoholu osobám mladším 18 let. ČOI namátkově kontrolovala vybrané obchody s potravinami, trafiky, restaurace nebo stánky s občerstvením v turisticky atraktivních lokalitách. Doba kontrol byla záměrně směrována ke konci školního roku a s tím spojené předávání vysvědčení.

Kontrolní nákupy byly provedeny prostřednictvím osob mladších 18 let, kterým byl ve 24 případech prodán alkohol. Jednalo se o pivo, víno i tvrdý alkohol, jako například Becherovka Originál 35cl 38%, Božkov originál 0,5l, 37,5% apod.
Se všemi kontrolovanými osobami bude zahájeno správní řízení v pravomoci ČOI a hrozí jim pokuta až do výše 1 000 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…