ČOI: Více než polovině mladistvých byl prodán alkohol

01.07.2019 16:47

Česká obchodní inspekce Královéhradeckého a Pardubického kraje provedla mimořádnou kontrolní akci zaměřenou na zákaz prodeje alkoholu osobám mladších 18 let. ČOI za účasti mladistvých figurantů provedla 12 kontrol a v 6 případech zjistila, že jim byl prodán alkoholický nápoj.

ČOI: Více než polovině mladistvých byl prodán alkohol
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce Královéhradeckého a Pardubického kraje uskutečnila mimořádnou kontrolní akci se zaměřením na prodej alkoholických a tabákových výrobků mladistvým osobám. Celkem provedla 12 kontrol. Kontrolovanými provozovnami byly namátkově vybrané potraviny, trafika, cukrárna a provozovny obchodních řetězců. Ve všech případech byly kontrolní nákupy provedeny prostřednictvím osob mladších 18 let. Figuranti byli ve věku 16 a čerstvě 17 let.

ČOI zjistila, že v 6 případech, bez ověření věku a doprovodu osoby starší 18 let, byl figurantům prodán alkoholický nápoj, dokonce i lihoviny. V jednom případě byla prodána elektronická cigareta včetně náplně.

„Za porušení zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, hrozí obchodníkům pokuta až do výše 5 milionů korun. Vzhledem k citlivosti a vážnosti kontrol s tímto zaměřením budou kontrolní akce probíhat namátkově i nadále v roce 2019,“ říká k závěrům kontrol ředitel ČOI pro Královehradecký a Pardubický kraj František Švihlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…