ČVUT: Nový pražský pop-up Vektor Technická oživí na tři měsíce dejvický kampus

12.04.2022 14:21 | Tisková zpráva

Hlavní tepnu Kampusu Dejvice, ulici Technická, oživí od 13. dubna do 30. června bohatý program přednášek, workshopů a kulturních akcí pod širým nebem s názvem Vektor Technická. Zázemí s mobiliářem, bistrem a kavárnou vytvoří v Praze 6 nový parkový prostor.

ČVUT: Nový pražský pop-up Vektor Technická oživí na tři měsíce dejvický kampus
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Cílem akce je prohloubit propojení mezi akademickou obcí, městskou částí a hlavním městem. Mezi studenty, profesory, zaměstnanci a obyvateli. Mezi odborníky a laickou veřejností. Mezi kulturou a vědou.

Ulice Technická se od dubna do června letošního roku z dopravní tepny, kterou lidé většinou spěchají do školy či práce a zpět, promění ve společensky aktivní parter pod přízviskem Vektor Technická. Místo v zeleni nabádající k odpočinku, práci i zábavě a sám celý projekt, jeho záměr a cíl tak experimentuje s navrhovanými změnami ulice, jak je vytyčuje koncepce kampusu od IPR Praha. O občerstvení pro návštěvníky se postará Kulturní centrum Klubovna a vietnamské bistro.

Součástí bohatého programu budou nejen kulturní akce, ale také přednášky a workshopy o současných tématech, která se aktivně řeší především uvnitř budov kampusu. Program je postaven tak, aby vytvořil místo pro setkávání a diskuzi mezi obory i generacemi.

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84643 lidí

Autory dočasných úprav ulice a mobiliáře jsou Petr Moschner a Susan Al-Hussein. Ty vybrala odborná porota formou studentské soutěže na Fakultě architektury ČVUT.

Záštitu nad projektem udělila radní Magistrátu HMP Hana Třeštíková, rektor ČVUT v Praze Vojtěch Petráček a rektor VŠCHT Praha Pavel Matějka.

Původci projektu je šest institucí zapojených v platformě Kampus Dejvice. Ty spojuje společný zájem na zatraktivnění areálu dejvického kampusu pro život společenský, studentský i vědecký. Kampus Dejvice tvoří: České vysoké učení technické, Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy, Městská část Praha 6, Národní technická knihovna, Ústav organické chemie a biochemie Akademie věd a Vysoká škola chemicko-technologická v Praze.

Více informací najdete na Facebooku (ZDE) nebo Instagramu (ZDE)
Koncepce Kampusu Dejvice od IPR je k dispozici ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…