Celní správa: Ani letos díky jihočeským celníkům padělky pod stromečkem nenajdete

08.12.2022 12:47 | Tisková zpráva

Příslušníci celního úřadu při zajišťování dozoru nad dodržováním povinností a zákazů v souvislosti s možným porušením práv souvisejících s duševním vlastnictvím, soustředili nejprve svou pozornost na provozovnu ve Studánkách. Zde na konci listopadu kontrolou zjistili celkem 128 párů obuvi, 58 kusů textilu, 838 kusů hraček a ostatního zboží, u kterého pojali podezření, že by se mohlo jednat o padělky známých značek.

Celní správa: Ani letos díky jihočeským celníkům padělky pod stromečkem nenajdete
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Další provedenou kontrolou, tentokrát v provozovně v obci České Velenice, pracovníci dohledu nad subjekty zjistili celkem 135 párů obuvi a 57 kusů hraček, taktéž s podezřením, že by se mohlo jednat o padělky.

Posledními kontrolními akcemi, které Jihočeši provedli, byly dvě prosincové kontroly provozoven v obci Strážný. Ani zde se kontroly neobešly bez podezření na padělané zboží, když pracovníci celního úřadu zjistili celkem 92 kusů textilu, 30 kusů hraček a ostatního zboží. Veškeré zboží ze shora uvedených provozoven celníci zadrželi. Hodnota zboží vyjádřená v ceně originálních výrobků by součtem za tyto kontroly činila bezmála 7 milionů korun. Od začátku roku tak jihočeští celníci zadrželi tisíce kusů zboží v hodnotě dosahující téměř 40 milionů korun.

Ačkoli se prodejci vystavují kromě zadržení zboží také vysokým pokutám, neustále takové zboží na svých provozovnách nabízejí. Toto zboží, nejen že porušuje práva k ochranné známce, ale může být také zdravotně závadné. To se týká především dětských hraček. Pracovníci dohledu nad subjekty budou v těchto kontrolách pokračovat i nadále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Poslední část Fantovy budovy projde rekonstrukcí

7:14 Správa železnic: Poslední část Fantovy budovy projde rekonstrukcí

Správa železnic plánuje ještě letos odstartovat druhou část rekonstrukce interiéru ve Fantově budově…