Česká pošta mění od poloviny listopadu cenu Balíku Do ruky

13.11.2018 18:24

Česká pošta z důvodu růstu vstupních nákladů přistupuje ke změně ceny Balíku Do ruky s účinností od 15. 11. 2018. Cena bude vyšší o 10 Kč ve všech váhových kategoriích. Cena Balíku Na poštu i ostatních balíkových zásilek se nemění. Např. za všechny Balíky Na poštu do dvou kilogramů zákaznici stejně jako dříve zaplatí 108 Kč v základní sazbě, se Zákaznickou kartou pak 98 Kč.

Česká pošta mění od poloviny listopadu cenu Balíku Do ruky
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Základní cena dvoukilového Balíku Do ruky byla dosud 128 Kč, od poloviny listopadu bude 138 Kč. Důvodem navýšení je obdobně jako u ostatních dopravců nárůst ceny nákladů. Jedná se zejména o ceny pohonných hmot či personální náklady ad. Držitelé Zákaznické karty České pošty mohou využít cenové zvýhodnění, které jim Balík Do ruky zlevní o 13 až 37 Kč podle váhy zásilky.

Česká pošta pracuje na tom, aby letošní předvánoční provoz zvládla v maximální možné míře. Pro zvýšení zákaznického komfortu na poštách zavedla v říjnu výdej balíků na kód. Drtivou většinu balíkových zásilek si nyní klienti na poště vyzvednou snáze a rychleji. Stačí jim pouze číslo zásilky či jméno adresáta a příslušný šestimístný kód. Navíc balík může vyzvednout kdokoliv, komu adresát předá příslušné údaje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…