České dráhy: Cestu vlakem zkrátí dětem mašinka Ella

10.02.2017 21:48

Mašinka Ella pomůže rodičům se zábavou malých cestujících na trati Praha – Pardubice – Olomouc – Ostrava – Žilina. České dráhy instalovaly do svých vozů s dětským kinem novou motorickou hru.

České dráhy: Cestu vlakem zkrátí dětem mašinka Ella
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„Pro nejmenší cestující, kteří cestují se svými rodiči a prarodiči na hlavním koridoru Praha – Pardubice – Olomouc – Ostrava – Žilina, jsme připravili ve vybraných vagónech s dětským kinem novou motorickou hru, která podporuje dětskou vnímavost a zručnost. Mašinka Ella a jeden připojený vagónek jsou vybaveny pohyblivými částmi a pro něco větší děti je zde připraveno i malé dětské počítadlo,“ upozorňuje Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah odpovědný za osobní dopravu. Nová hra má podle Michala Štěpána přispět k zábavě dětí při cestách na větší vzdálenosti, při kterých se mohou malí neposedové nudit.

České dráhy v letošním jízdním řádu vypravují vozy s vyhrazenými oddíly pro cestující s dětmi do 10 let ve 365 dálkových vlacích. V mnoha z těchto spojů, například na tratích Praha – Plzeň – Cheb, Praha - Ústí nad Labem – Karlovy Vary – Cheb, Praha – Tábor – České Budějovice, Praha – Havlíčkův Brod – Brno nebo Brno – Přerov – Ostrava, jsou zařazeny modernizované vozy, ve kterých jsou instalovány elektrické zásuvky, rozkládací stoly nebo přebalovací sklopný pult pro cesty s kojenci. V těchto vozech si můžou děti během cesty malovat, hrát stolní hry, nebo sledovat filmy na noteboocích a tabletech. Vybraná místa jsou vybavena také stolní hrou „Elfíkova cesta“. Vagóny jsou z vnější části i uvnitř polepeny výraznými postavičkami slona Elfíka, dětského maskota Českých drah, a jeho dětských přátel.

Dětská kina, promítající kreslené grotesky a další pohádky, jsou zařazena ve vybraných expresech na trati Praha – Pardubice – Olomouc – Ostrava – Žilina a ve vlacích railjet na lince Praha – Pardubice – Brno – Břeclav – Vídeň. V railjetech jsou vybraná místa v blízkosti dětského kina vybavena také hracím plánem stolní hry Elfíkova cesta a jsou zde i speciální prostory pro uložení kočárků.

Komerční tisková zpráva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…