Český rozhlas se chystá na Den otevřených dveří

23.05.2012 9:27

Český rozhlas i letos otevře své dveře v komplexu budov Vinohradská – Římská v Praze 2. V sobotu 26. května od 9.00 do 17.30 hodin budou rozhlasovou budovou procházet skupinky návštěvníků s průvodcem, který jim podá odborný výklad o historii i současnosti rozhlasového vysílání i rozhlasové budovy.

Český rozhlas se chystá na Den otevřených dveří
Foto: rozhlas.cz
Popisek: Logo Českého rozhlasu

Pro všechny je připravena prohlídka vysílacích studií, setkání s lidmi, kteří vysílání připravují a řada koncertů a doprovodných programů. Před budovou Českého rozhlasu se návštěvníci budou moci seznámit s prací přenosových vozů ČRo.

Ukázku živého vysílání chystá Dvojka Českého rozhlasu. Do studia 2 v budově Vinohradská přijdou redaktoři i hosté této stanice. Návštěvníci se mohou těšit na Jiřinu Šiklovou, Jana Pirka, Aleše Cibulku, Václava Větvičku, Jiřího Anderleho, Luďka Munzara, Stanislava Motla, Pavlínu Filipovskou, Jaroslava Svěceného a mnoho dalších. Speciálním hostem bude Karel Gott, který za svými příznivci přijde v 11 hodin.

Představení stanice Eurojazz a prezentaci Minutových her připravuje Český rozhlas 3 – Vltava. Vysílání Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu se tradičně představí před newsroomem stanice. Na dotazy návštěvníků budou odpovídat Jiří Chum, Václav Žmolík, Michaela van Erne, Tereza Jelínková a další. Velký celodenní program pro děti chystá Český rozhlas Rádio Česko ve spolupráci s Leonardem. Děti se seznámí se základy rozhlasové práce – natáčením i střihem zvuku.

V rámci Dne otevřených dveří se uskuteční i setkání členů Klubu Šestky. Bude možno se seznámit i s dalšími stanicemi Českého rozhlasu a Nadačním fondem s projektem Světluška. V závěru prohlídky bude připravena prezentace stanice pro mladé Radio Wave, které představí svůj nový vizuální styl.

V hale na Vinohradské ulici 12 bude po celý den hrát hudba. Od 10 hodin vystoupí country kapela rozhlasových mistrů zvuku Eldorádo, po 11 hodině se představí finalistky rozhlasové pěvecké soutěže START.ROZHLAS.CZ Dominika Kožešníková, Eva Matějovská, Lenka Švestková a Marie Sejková. Odpoledne zahraje cimbálová muzika Valašský vojvoda z Kozlovic s naším ostravským redaktorem Zdeňkem Tofelem.

Až do 16.00 hodin bude otevřena prodejna Radioservisu na Vinohradské 12.

Vstup na prohlídku je z Římské ulice 13, Praha 2. Ke vstupu jsou nutné časové vstupenky, které je možno předem objednat na telefonním čísle 221 551 322. Další informace najdete na webu rozhlas.cz. Všechny doprovodné programy a autogramiády je možno shlédnout i bez prohlídky rozhlasu. Vstup je zdarma.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…