Cisco odhalilo nové servery určené pro podniky využívající technologie s umělou inteligencí

24.09.2018 12:08

Umělá inteligence a strojové učení dnes umožňují podnikům řešit komplexní problémy, které dříve nedokázaly. Stejně tak mění podobu celé IT infrastruktury firem. Avšak podle studie analytické společnosti Gartner pouze 4 % IT ředitelů říká, že umělou inteligenci využívají ve výrobním procesu.

Cisco odhalilo nové servery určené pro podniky využívající technologie s umělou inteligencí
Foto: red
Popisek: Cisco

Toto číslo ale bude v budoucnosti strmě narůstat. Nové typy datového provozu, workloadů a nová podoba firemních vztahů může způsobit IT oddělení problémy ve správě podnikového systému. Aby se moderní organizace těmto překážkám v budoucnu vyhnuly, představila společnost Cisco nové servery Cisco UCS, které jsou speciálně navržené pro workloady spojené s umělou inteligencí a strojovým učením. Nové servery Cisco UCS zrychlují hloubkové učení (forma strojového učení náročná na výpočetní výkon), které využívá neuronové sítě a velké datové sety. Hloubkové učení tak může trénovat počítače pro komplexní úkoly.

Servery Cisco UCS jsou vybaveny výkonnými grafickými procesory NVIDIA, které jsou navrženy pro zrychlení nejznámějších softwarových stacků strojového učení. Datoví vědci a vývojáři mohou zkoušet strojové učení přímo ve svém laptopu, avšak hloubkové učení vyžaduje mnohem více výpočetního výkonu. Potřebuje architekturu, která je schopna zpracovávat obrovské sety dat a stejně tak i nástroje, které dají datům smysl, aby mohla být využita pro další učení. Proto společnost Cisco spolupracuje se svými partnery, aby mohla uvést na trh technologie pro nejpoužívanější nástroje využívající strojového učení. I díky tomu mohou její zákazníci zrychlovat nasazení těchto technologií, a zároveň dříve získávat klíčové výsledky analýz.

Motor umělé inteligence ve velkém měřítku

S představením serverů Cisco UCS C480 ML nyní Cisco nabízí kompletní řadu výpočetních jednotek pro každou fázi životního cyklu umělé inteligence a strojového učení. Pokrývá tak sběr a analýzu dat na okraji sítě, datovou přípravu a trénink v datových centrech i konečnou podobu komunikace se zákazníky v reálném čase.

Postaveno pro datové vědce a vývojáře: Dnes tisíce zákazníků používá řešení Cisco UCS, aby efektivně zpracovávaly velká data. Nové servery Cisco specializované na umělou inteligenci a strojové učení byly vyvinuty s využitím expertízy společnosti Cisco v oblasti přenosu dat z okraje do jádra sítě. A jde ještě dále. Umožňuje zákazníkům získat více ze svých dat, a díky tomu se lépe rychleji rozhodovat. S novými platformami DevNet AI Developer Center a DevNet Ecosystem Exchange umožňuje Cisco vývojářům a datovým vědcům využívat nástroje a zdroje pro vytváření aplikací nové generace.

Postaveno pro IT týmy: Cisco UCS umožňuje IT týmům snadné nasazení nových technologií do jejich prostředí. Díky nástroji Cisco Intersight navíc mohou jednoduše spravovat své cloudové systémy. To jim umožní automatizovat politiky a provoz v celé své cloudové výpočetní infrastruktuře. Znalost společnosti Cisco pomůže podnikům s rozvojem jejich softwarových stacků. IT tým tak může bez obav nasadit strojové učení a umělou inteligenci napříč celým podnikem.

Postaveno s ekosystémem: Společnost Cisco na těchto technologiích nepracovala sama. Do vývoje navíc zahrnuje kontejnery a multicloudové modely, aby bylo snadnější nasadit open source software ve velkém měřítku, a to nehledě na to, kde se jaká aplikace nachází.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…