CzechInvest: 5Gthon. Akce, která zlepší budoucnost českých měst

25.01.2022 22:11 | Tisková zpráva

CzechInvest je partnerem soutěže, jejímž cílem je najít chytrá řešení pro rozvoj a budoucnost českých měst s využitím aplikací připojených k 5G síti.

CzechInvest: 5Gthon. Akce, která zlepší budoucnost českých měst
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Týdenní soutěž uzavře 22. února závěrečná konference, plná přednášek, prezentací soutěžních návrhů a samozřejmě vyhlášení vítězů.

Do soutěže se může zapojit kdokoliv, kdo sám nebo se se svým týmem dokáže během jednoho týdne vymyslet chytré řešení pro jedno z daných témat z oblasti Smart Cities. Soutěžící budou mít za úkol vymyslet a v detailu rozpracovat návrh, jak v několika konkrétních oblastech zlepšit život v českých městech pomocí chytrých aplikací postavených na 5G sítích.

Závěrečný program akce je určen pro všechny, kterým záleží na rozvoji českých měst a obcí – jak už zástupcům municipalit, státní a veřejné správy, tak i odborníkům na oblast Smart Cities a 5G. Na akci jsou rovněž vítáni zástupci inovativních firem, kteří se chtějí podílet na využití potenciálu 5G sítí. Účastníci získají ucelený pohled na zavádění 5G sítí v České republice. Dozvědí se zkušenosti pětice českých měst s inovacemi využívající 5G sítě pro zlepšení života a bezpečnosti jejich občanů. Seznámí se s nejmodernějšími digitálními aplikacemi a službami, včetně propojení lidí a zařízení navzájem. Akci pořádá Ministerstvo pro místní rozvoj společně s Ministerstvem průmyslu a obchodu v rámci společného projektu 5G pro 5 měst. CzechInvest je hrdým partnerem akce.

5Gthon je závěrečnou akcí projektu Podpora 5G sítí v oblasti Smart Cities (tzv. 5G pro 5 měst), coby odvážného průkopníka v rozvoji chytrých aplikací a budování digitální infrastruktury v ČR.

Více informací o akci naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…