CzechInvest uspořádal seminář na téma kybernetické bezpečnosti

04.03.2017 12:41

Ve středu 22. února 2017 se přes padesát zástupců firem, státního sektoru a akademické obce sešlo v prostorách agentury CzechInvest v Praze na semináři Kybernetická bezpečnost v ČR: Současnost, perspektivy, praxe.

CzechInvest uspořádal seminář na téma kybernetické bezpečnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Získali informace o současném stavu kybernetické bezpečnosti v České republice. Na semináři vystoupili řečníci z Národního centra kybernetické bezpečnosti, Centra excelence pro kybernetickou kriminalitu C4e, společnosti CyberGym Europe a Ministerstva vnitra ČR.

Posluchači se dozvěděli detaily o kybernetické bezpečnostní politice v Česku a o spolupráci a vzdělávání v této oblasti. Poslechli si také doporučení na obranu proti kybernetickým útokům, včetně případových studií, a zjistili, jaké jsou možnosti veřejné podpory výzkumu v oblasti kybernetické bezpečnosti ze strany Ministerstva vnitra ČR.

Na akci byl vícekrát zdůrazněn i význam kyberhygieny, tedy práce s lidmi při prevenci proti kybernetickým útokům. Lidské selhání bývá totiž často využíváno hackery i u velmi sofistikovaných útoků a je tedy nutné, aby společnosti tuto skutečnost zohlednily ve svém zabezpečení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…