CzechTourism: Nová kniha představuje Česko jako velmoc UNESCO

03.12.2015 21:49

Česká republika UNESCO je název nové knihy fotografií Vydavatelství MCU, jejíž křest se uskutečnil v úterý 1. prosince v mediálním centru ORBIS. Autorem snímků dokumentujících památky UNESCO i kandidáty na seznam světového dědictví je renomovaný fotograf Libor Sváček.

CzechTourism: Nová kniha představuje Česko jako velmoc UNESCO
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Zachytit jedinečnou atmosféru památek UNESCO i kandidátů na zápis na seznam světového dědictví se podařilo fotografovi Liboru Sváčkovi v nové knize Vydavatelství MCU UNESCO – Česká republika. Publikaci, na níž spolupracovaly agentura CzechTourism i Národní památkový ústav, pokřtili spolu s autorem tři kmotři – generální ředitelka agentury CzechTourism Monika Palatková, generální ředitelka NPÚ Naděžda Goryczková a kastelán státního hradu a zámku Český Krumlov Pavel Slavko. Slavnostní křest se uskutečnil v úterý 1. prosince v mediálním centru ORBIS agentury CzechTourism.

„Jsem opravdu ráda, že CzechTourism mohl být u vzniku tak výjimečné publikace. Památky UNESCO jsou totiž jedním z tahounů cestovního ruchu a Česká republika se v tomto směru má čím pochlubit. Přeji proto knize, aby si našla cestu do všech knihoven v Česku i mnoha knihoven po celém světě a stala se inspirací na výlety za českými památkami,“ řekla Monika Palatková.

Kniha Česká republika UNESCO je již k dispozici v knihkupectvích po celé České republice. Publikace vzbudila značný zájem hned od počátku prodeje. Zakoupit ji je možné také na webových stránkách Vydavatelství MCU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…