CzechTourism: Reakce na reportáž v ČT24

12.01.2019 13:55

Níže dementujeme/upřesňujeme některé informace, které zazněly/jsou uváděny v návaznosti na odvysílání reportáže v Událostech ČT dne 7. 1. 2019.

CzechTourism: Reakce na reportáž v ČT24
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

- Audit: jedná se o interní Audit eventů č. 18_01, který zadala ředitelka agentury Monika Palatková v rámci pravidelného Plánu činnosti interního auditu na rok 2018. Tento audit byl naplánován v lednu 2018 a zadán k realizaci v srpnu 2018.

- Interní audit byl zaměřen na ověření volby eventů z hlediska rizika upřednostňování dodavatele, regionu, produktu; ověření a rozhodování efektivnosti, účelnosti a hospodárnosti nakládání s finančními prostředky; součástí byla analýza všech eventů realizovaných v roce 2017 a prověření účinnosti vnitřního kontrolního systému orgánu veřejné správy.

- Interní audit řeší procesy a postupy v agentuře, činnost jejích zaměstnanců. Nezabývá se činností zřizovatele – MMR a jeho úředníků.

- V návaznosti na výsledky výše uvedeného interního auditu a doporučení externí advokátní kanceláře ředitelka Palatková ukončila pracovní poměr s tehdejším ředitelem odboru regionálního partnerství a vztahů B2B, pod nějž oddělení eventů v prověřované době – v roce 2017 – spadalo. A to zcela nezávisle na domovní prohlídce dne 21. 11. 2018, která proběhla v budově CzechTourism a na MMR. V současnosti audit vyhodnocujeme a realizujeme následná opatření, která z interního auditu vzešla.

- 48 pochybných smluv v CzechTourismu: interní audit se zabýval vzorkem smluv v rámci činnosti jednoho odboru. V těchto smlouvách byla nalezena dílčí pochybení. Nejedná se tedy o komplexní přehled vypovídající o celkové činnosti agentury. Stejně tak rozdělení aktivit do krajů je relevantní jen pro daný výběr.

- Ředitelka Palatková již před zadáním výše uvedeného interního auditu prováděla jiná opatření, aby eliminovala rizika pochybení v rámci činnosti agentury. Zavedla nový způsob posuzování žádostí o partnerství na eventech 2016 prostřednictvím online hodnotícího formuláře, který je i nadále využíván a průběžně vylepšován. Prostřednictvím směrnice vydané ředitelkou v únoru 2018 došlo k silnému posílení transparentnosti při výběru eventů.

- Interní audit a vyšetřování PČR následující po domovní prohlídce jsou zcela odlišné na sobě nezávislé záležitosti.

- V kauze vyšetřování PČR vystupuje ředitelka CzechTourism z pozice statutárního orgánu agentury jako osoba, která podává vysvětlení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…