FNUSA: „Srdíčkáři“ míří na setkání do Karlovy Studánky

14.09.2016 11:37

Jaký je život po transplantaci srdce? Nejen na toto téma budou o víkendu hovořit pacienti s transplantovaným srdcem společně s lékaři. V Karlově Studánce proběhne IV. Setkání transplantovaných „Srdíčkářů“ pod záštitou ředitele Centra kardiovaskulární a transplantační chirurgie (CKTCH) a přednostky I. Interní kardioangiologické kliniky Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně (I. IKAK FNUSA).

FNUSA: „Srdíčkáři“ míří na setkání do Karlovy Studánky
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

„Účast na setkáních rok od roku roste. Letos se nám k účasti do této chvíle zaregistrovalo 52 transplantovaných pacientů, 35 rodinných příslušníků, 9 lékařů a zdravotních sester z CKTCH a I. IKAK FNUSA,“ říká František Kmínek, jeden z organizátorů a pacientů s transplantovaným srdcem. Na programu budou besedy s lékaři, semináře, lázeňské procedury a lékaři předají „rodné listy“ transplantovaným účastníkům. Vrcholem programu bude výstup „Srdíčkářů“ od Ovčárny na vrchol Pradědu, a to samozřejmě za účasti odborného lékařského dohledu.

„Svatoanenská I. interní kardioangiologická klinika se mimo jiné zaměřuje na péči o nemocné se srdečním selháním a po srdeční transplantaci. Oddělení srdečního selhání a transplantologie je jediné oddělení na Moravě, které se komplexně problematikou srdečních náhrad, transplantace srdce a dlouhodobé potransplantační péče zabývá“, informuje Lenka Špinarová, přednostka I. IKAK a účastnice setkání.

V návaznosti na ambulanci srdečního selhání koncentruje I. IKAK možné kandidáty srdeční transplantace z celého moravského regionu, provádí komplexní vyšetřování před indikací transplantace srdce. Je zde zajišťována péče o nemocné po srdeční transplantaci, ať už v rámci běžných potransplantačních kontrol např. s prováděním endomyokardiálních biopsií, nebo řeší jako specializované pracoviště komplikace a přidružená onemocnění u této specifické skupiny nemocných (biopsie myokardu po transplantaci srdce se neprovádí na žádném jiném kardiologickém pracovišti na Moravě). Ve všech těchto oblastech Oddělení srdečního selhání a potransplantační péče spolupracuje s ostatními pracovními skupinami I. interní kardioangiologické kliniky a pracovišti FNUSA. Velmi těsně kooperuje s Centrem kardiovaskulární a transplantační chirurgie.

Bližší program akce naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…