Gazprom Export o rozhodnutí arbitráže s RWE Supply&Trading CZ

30.06.2013 11:56

Gazprom Export potvrzuje, že 27 června 2013 dostala do rukou rozhodnutí mezinárodní arbitráže o sporu se společnosti RWE Supply&Trading CZ (předtím RWE Transgas) o přezkoumání ceny dlouhodobého kontraktu na dodávku plynu do ČR.

Gazprom Export o rozhodnutí  arbitráže s RWE Supply&Trading CZ
Foto: Hans Štembera
Popisek: Oheň, ilustrační foto

Toto je první arbitrážní řešení v praxi Gazprom Exportu, díky kterému se přezkoumali cenové podmínky dlouhodobého kontraktu dodávky. Gazprom Exportu se vždycky dařilo najít výhodné řešení cen se všemi svými partnery v rámci komerčních jednání. V průběhu celého arbitrážního řízení Gazprom Export několikrát nabízel RWE Supply&Trading CZ řešení touto cestou. Ale nehledě na všechny pokusy, které Gazprom Export uplatnil, neprojevil RWE Supply&Trading CZ žádný krok ke kompromisu.

Společnost RWE Supply&Trading CZ se mnohokrát vyjadřovala k svobodnému snížení cen a radikální revizí vzorce prodeje, a také o jiných požadavcích, ale arbitráž zamítnul značnou část nároku. V důsledku čeho, byl cenový vzorec  změněn, ale zdaleka ne tolik, jak považovali RWE Supply&Trading CZ.

„Z mého pohledu arbitrážní rozhodnutí je plně akceptované Gazpromexportem a odpovídá i tomu, co Gazpromexport   při  všech jednáních s RWE i navrhoval!“ míní expert Ing. Hugo Kysilka, marketingový ředitel, VEMEX s.r.o.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …