HZS ČR: Polámané větve napříč republikou zaměstnaly hasiče

06.10.2017 22:15

V souvislosti se silným větrem avizovaným ČHMÚ vyjížděli včera (tj. ve čtvrtek 5. října 2017) hasiči v České republice k téměř 6krát více událostem, při nichž bylo nutné poskytnout technickou pomoc.

HZS ČR: Polámané větve napříč republikou zaměstnaly hasiče
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Profesionální i dobrovolné jednotky byly ve včerejších odpoledních a večerních hodinách díky silnému větru zaměstnány spadanými stromy na komunikacích, železničních tratích a na drátech elektrického vedení, které bylo nutné urychleně odklidit. Celkem hasiči za jediný den poskytli technickou pomoc v 877 případech, přičemž dlouhodobý denní průměr je 151 případů. Nejvíce postižené větrem byly kraje Středočeský, Moravskoslezský, Královéhradecký, Liberecký a Ústecký.

Na železnici vznikly komplikace z důvodu spadených stromů např. u Starého Města na Šumpersku, u Smetanovy Lhoty na Písecku nebo u obce Bělá na Semilsku, kde muselo být evakuováno přes 30 osob.

Od půlnoci k páteční osmé hodině ranní se počet technických pomocí pohyboval u čísla 95, přičemž nejvíce byli hasiči zaměstnáni v Moravskoslezském a Pardubickém kraji. V ostatních krajích se již situace uklidnila a stromy byly odstraněny.

Pro dnešní den ČHMÚ nevydal žádnou další výstrahu, předpovídá čerstvý západní až severozápadní vítr 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Vítr bude k večeru slábnout. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C, v 1000 m na horách kolem 4 °C.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha zprovoznila další část cyklostezky A1 mezi Stromovkou a ulicí Varhulíkové

10:04 MHMP: Praha zprovoznila další část cyklostezky A1 mezi Stromovkou a ulicí Varhulíkové

Hlavní město prostřednictvím Technické správy komunikací hl. m. Prahy (TSK) otevřelo novou část páte…