Hasiči: Loni jsme získali prestižní mezinárodní ocenění "Special Achievement in GIS"

04.02.2021 7:33

Jack Dangermond, prezident společnosti Esri, ocenil na slavnostním zahájení největší celosvětové konference v oblasti GIS, „Esri User Conference“, která se konala 13. června 2020, významné a inspirativní projekty využívající GIS z celého světa. Za Českou republiku získalo toto prestižní světové ocenění (Special Achievement in GIS (SAG) generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky (GŘ HZS ČR) za projekt Národního informačního systému pro tísňové linky (NIS IZS), na kterém HZS ČR spolupracovalo s řadou dalších subjektů. Konference se kvůli proticovidovým opatřením konala poprvé online a ocenění do rukou zástupců GŘ HZS ČR doputovalo letecky 1. října 2020.

Hasiči: Loni jsme získali prestižní mezinárodní ocenění "Special Achievement in GIS"
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Ocenění "Special Achievement in GIS" uděluje společnosti Esri na základě doporučení partnerských či distribučních firem z celého světa. Prezident a zakladatel společnosti, Jack Dangermond, pak ze stovek nominací osobně vybere nejlepší projekty, které ocenění získají. Distribuční firma pro Českou republiku, společnost ARCDATA PRAHA, v loňském roce na toto ocenění navrhla právě projekt NIS IZS.

Oceněný geografický informační systém v NIS IZS je využíván dispečinky tísňových linek všech složek integrovaného záchranného systému (IZS) v České republice. Díky NIS IZS se zefektivnilo sdílení dat mezi jednotlivými složkami IZS a zlepšila se koordinace pohotovostních jednotek. Doba odezvy záchranných jednotek na hlášenou událost je výrazně kratší, což umožňuje i jejich rychlejší příjezd k místu zásahu. NIS IZS navíc upřesňuje geolokaci tísňových volání, čímž se také výrazně zkracuje čas potřebný pro příjezd zasahujících jednotek, a tím rychleji je poskytnuta pomoc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…