I letos rozvezou lesníci do dětských domovů, nemocnic i azylových domů vánoční stromky

21.11.2017 16:03

Vánoční stromky už čtvrtým rokem věnuje dětským zdravotnickým a sociálním zařízením v celé České republice státní podnik Lesy ČR. Od 21. listopadu do 7. prosince je možné stromky objednávat, lesníci je i zdarma doručí.

I letos rozvezou lesníci do dětských domovů, nemocnic i azylových domů vánoční stromky
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Až pět stromků na zařízení mohou ve webové aplikaci rezervovat zástupci dětských domovů, center, léčeben, ozdravoven i oddělení nemocnic, Klokánků či azylových domů pro rodiče s dětmi. „Pracovníkům tím šetříme čas a zařízením peníze. Je to naše forma pomoci a po zkušenostech z předchozích let víme, že má cenu,“ řekl k projektu Daniel Szórád, generální ředitel Lesů ČR.

Stromky, většinou smrky nebo borovice, pochází z lesních prořezávek. Jak je objednat? „Po vstupu do aplikace zvolte typ subjektu a kraj, kde se nachází. Pak zařízení vyberte ze seznamu, doplňte kontaktní údaje i počet a velikost stromků. Pokud své zařízení v seznamu nenaleznete, přestože patříte do vybrané množiny subjektů, požádejte o dodatečnou registraci,“ radí koordinátorka projektu Ladislava Řehounková z podniku Lesy ČR a odkazuje na svou emailovou adresu (níže).

V roce 2016 využilo adventní nabídku Lesů ČR celkem 157 zařízení v celé republice. Podnik jim věnoval 420 vánočních stromků. Největší zájem byl v Moravskoslezském, Středočeském, Jihomoravském a Ústeckém kraji.

Až do 7. prosince je možné stromky objednávat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…