Jihočeský kraj: Zájem o sportovní hry seniorů je letos mimořádný

22.05.2018 21:06

Krajská rada seniorů Jihočeského kraje a Jihočeská krajská organizace České unie sportu pořádají 5. (úterý) června 2018 sportovní hry seniorů Jihočeského kraje. Záštitu nad hrami převzali Ivana Stráská, hejtmanka Jihočeského kraje, Miroslav Jansta, předseda České unie sportu a Luděk Procházka, ředitel Krajského ředitelství Policie České republiky Jihočeského kraje. Sportovní hry se uskuteční v Českých Budějovicích od 9.00 hodin v areálu Sportovního klubu policie, Jiráskovo nábřeží.

Jihočeský kraj: Zájem o sportovní hry seniorů je letos mimořádný
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Hlavním cílem organizování sportovních her je propagace pohybových aktivit vhodných pro starší generaci k posílení zdravého životního stylu, navazování přátelských kontaktů seniorů z různých míst kraje i posilování mezigenerační solidarity. Tomuto cíli odpovídají navržené disciplíny, které poskytují možnost účasti různým skupinám seniorů vzhledem k jejich věkovým i zdravotním předpokladům, zapojení studující mládeže v roli organizátorů a rozhodčích i různé doprovodné akce informačního a zábavného charakteru.

Zájem o účast na sportovních hrách je mimořádný. Ke 30. dubnu bylo přihlášeno 50 čtyřčlenných družstev ze všech okresů Jihočeského kraje. Předpokládaná maximální kapacita 200 seniorských sportovců je tímto naplněna a příjem přihlášek je uzavřen.

Součástí sportovních her jsou různé doprovodné akce, které jsou určeny pro veškeré zájemce, kteří v průběhu konání sportovní hry navštíví. Co je v tomto směru pro veřejnost připraveno:

Členové krajské rady seniorů budou poskytovat informace o poslání Rady seniorů České republiky a postavení krajské rady v této organizaci. Jsou zajištěny informace o poslání Sdružení ochrany spotřebitelů a Sdružení ochrany nájemníků. Zájemci se mohou seznámit s projektem slevových karet Senior Pas, který umožňuje realizovat ve vybrané síti prodejen nákup zboží a služeb ve slevě, navíc můžeme zdarma zajistit vyhotovení těchto karet. Rovněž nabídneme možnost zapojení ve fotografické soutěži Senior foto, účast na Mezinárodním dni seniorů i zapojení v Pochodu proti diabetu.

Zástupci subjektů, které s krajskou radou spolupracují, budou poskytovat informace o aktuálních výhodách zdravotního pojištění, bezpečnosti v domácím i veřejném prostoru, o zdravém životním stylu. Bude možnost si nechat změřit hodnoty krevního tlaku i množství tuku v těle. V průběhu her se bude o dobrou náladu starat hudební skupina Prot Studio.

VSTUP DO SPORTOVNÍHO AREÁLU I VEŠKERÉ INFORMACE JSOU ZDARMA

Více informací ZDE nebo ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…