Jihočeský kraj investoval do oprav škol 90 milionů korun

24.08.2016 14:08

Celkem 90 milionů korun investoval Jihočeský kraj do rekonstrukcí jím zřizovaných škol. Práce byly tradičně naplánovány na dobu letošních letních prázdnin s tím, že část oprav se stihne do začátku školního roku, ty rozsáhlejší se ale protáhnou i do dalších měsíců.

Jihočeský kraj investoval do oprav škol 90 milionů korun
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

„Kraj je zřizovatelem 127 škol a školských zařízení. O letošních prázdninách investoval své prostředky do 13 z nich,“ uvedl hejtman Jiří Zimola, který v rámci kontrolního dne zavítal v úterý 23. srpna do budovy Gymnázia Jana Valeriána Jirsíka v Českých Budějovicích, kde přes léto obnovují systém vytápění. Práce si vyžádají náklady 2,7 milionu korun. Po škole ho provázel ředitel Jaroslav Pustina.

Nejvíce šlo na podkrovní vestavbu Obchodní akademie v Písku

Mezi letošní nejnákladnější rekonstrukce pak podle Zimoly patří například podkrovní vestavba v Obchodní akademii v Písku za 20,4 milionu korun či rekonstrukce stropů, výměna oken, nová elektroinstalace a oprava fasády domova mládeže SOŠ a SOU v Jindřichově Hradci za více než devět milionů. Zateplení a nová okna za 3,3 milionu korun v současné době dostává například i Mateřská škola pro zrakově postižené v Českých Budějovicích. „Od roku 2009 investoval kraj do rekonstrukcí škol zhruba 466 milionů,“ připomněl hejtman. Více než miliardu korun se mu pak podařilo k tomuto účelu získat z evropských zdrojů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…