Jihomoravský kraj: Benefiční koncert pro děti z Ukrajiny

10.03.2022 13:30 | Tisková zpráva

Benefiční koncert na pomoc dětem z Ukrajiny, které uprchly se svými rodinami před válkou, se uskuteční ve středu 16. března 2022 od 16 hodin na náměstí Svobody v Brně. Pořadateli jsou Jihomoravský kraj a město Brno.

Jihomoravský kraj: Benefiční koncert pro děti z Ukrajiny
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Na akci zahrají bez nároku na honorář David Koller, Tomáš Klus, Emma Smetana, Kapitán Demo, Mucha, DJ Messer nebo Tom Holič. Moderován se zhostí Adéla Elbl. V průběhu koncertu budou moci návštěvníci zasílat finanční příspěvky prostřednictvím QR kódu na sbírkový účet Charity ČR, na místě budou i zapečetěné kasičky.

„Koncert má dvě roviny. Každý, kdo přijde, dá najevo, že za Ukrajinou stojíme a stát budeme. A současně chceme pomoci těm nejzranitelnějším, na které agresivní barbarská válka dopadla. Všechny vybrané peníze půjdou na pomoc ukrajinským dětem,“ řekl jihomoravský hejtman Jan Grolich.

Celý výtěžek akce půjde na pomoc dětem do partnerského města a regionu na Ukrajině - do Charkova a do Lvovské oblasti.

„Dostat na jedno pódium v tak krátkém čase tolik hudebních hvězd se jen tak nepodaří. Doufám, že návštěvnost a především vybraná částka tomu budou odpovídat. Po zkušenosti z benefičního koncertu z minulého týdne pořádaném Městským divadlem Brno chceme přidat další pokladničku, protože jedna málem nestačila, a zvyšujeme také částku, kterou lze poslat prostřednictvím QR kódu, ze 100 korun na 300,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…