Jindřichohradecká nemocnice rozšíří péči o nevyléčitelně nemocné

02.11.2016 16:20

Nemocnice Jindřichův Hradec, a. s., rozšíří péči o nevyléčitelně nemocné, tzv. paliativní péči. Nemocnice v současné době zahajuje provoz dvou lůžek pro nevyléčitelně nemocné pacienty, o které bude pečovat multidisciplinární tým ve složení: lékaři, nelékařský zdravotnický personál, sociální pracovník, psycholog, duchovní, dobrovolníci a další specialisté.

Jindřichohradecká nemocnice rozšíří péči o nevyléčitelně nemocné
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

„Rozvoj péče o nevyléčitelně nemocné je podstatou našeho projektu, který potrvá do konce příštího roku. Zaměří se především na vzdělávání pracovníků, pečujících o umírající pacienty, dále pak na osvětu a vzdělávání ostatního personálu nemocnice v oblasti paliativní péče. Chceme také začít více spolupracovat s ostatními poskytovateli paliativní péče v regionu, mobilními hospici a agenturami domácí péče. Zaměříme se i na zlepšení úrovně komunikace a rozhodování lékařů o plánu léčby těžce nemocných pacientů,“ uvedla Lenka Řeřichová z ředitelství Nemocnice Jindřichův Hradec, a. s.  

Projekt jindřichohradecké nemocnice byl jedním z 18 projektů tuzemských nemocnic, které uspěly v konkurenci 64 přihlášených projektů a mezi něž Nadační fond Avast rozdělí v rámci grantového programu „Spolu až do konce“ více než 26 milionů korun. Program „Spolu až do konce“, který fond spustil před třemi lety, se zaměřuje na péči o těžce nemocné a umírající lidi v České republice.

„Pouze necelá čtvrtina občanů dnes umírá doma, ve většině případů však jde o úmrtí nikoliv očekávaná, ale náhlá. Umírání se přesunulo do nemocnic a léčeben pro dlouhodobě nemocné. Zdravotníci v naší zemi však nejsou na takové situace zcela připraveni, proto je zde paliativní péče, která je založena na celostním, víceoborovém a lidském přístupu k těžce nemocným a umírajícím pacientům. Zařazení do programu Spolu až do konce je pro jindřichohradeckou nemocnici velkým hnacím motorem a povzbuzením v další práci na zřízení oddělení, jehož posláním bude pečovat o pacienty, kteří v nemocnici tráví poslední chvíle svého života, a podpořit jejich blízké v tomto nelehkém období,“ doplnila Lenka Řeřichová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…