Klaudiánova nemocnice má novou magnetickou rezonanci a mamograf

10.01.2019 15:48

Ve středu byla v Klaudiánově nemocnici na oddělení radiodiagnostiky slavnostně uvedena do provozu nová magnetická rezonance a také mamograf.

Klaudiánova nemocnice má novou magnetickou rezonanci a mamograf
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

"Jsme velmi rádi, že se nám za pomoci Středočeského kraje podařilo koupit nový přístroj pro magnetickou rezonanci, díky němuž budou vyšetření ještě kvalitnější než dosud. Oproti staré rezonanci působí nový přístroj od firmy Siemens na vyšetřovaná místa dvojnásob silným polem o výkonu tři tesla, a tak dává mnohem kvalitnější a přesnější obraz," vysvětlil ředitel Klaudiánovy nemocnice Ladislav Řípa. Dodal také, že mladoboleslavská nemocnice je jedno z mála oblastních zařízení, která tak vyspělou technikou disponují. Představení nových přístrojů se zúčastnil také první náměstek primátora Jiří Bouška, který při této příležitosti připomněl nutnost vybudování parkovacího domu v areálu nemocnice, který výrazným způsobem zvýší komfort pacientů i zaměstnanců, a o jehož vznik usiluje nemocnice i město už delší dobu.

Přístroj pro magnetickou rezonanci stál zhruba 35 milionů korun, necelých 29 milionů bylo hrazeno z evropských prostředků, zbytek zaplatil Středočeský kraj. S novým moderním přístrojovým vybavením souvisí i nezbytné stavební úpravy oddělení radiodiagnostiky, za něž nemocnice zaplatila dalších zhruba 15 milionů korun.

Nemocnice zároveň představila také nový mamograf, který díky podpoře kraje mohla pořídit. "V tomto případě jde o obměnu přístroje, abychom mohli být i nadále certifikovaným pracovištěm, musíme mamograf obměňovat každých osm let," vysvětlil primář RTG oddělení Jan Täubner. Cena nového mamografu je zhruba 4,7 milionu korun a v Klaudiánově nemocnici na něm provedou cirka 15 000 vyšetření ročně. "Provádíme zde jednak preventivní screening, a jednak také vyšetření při podezření na nemocnění prsu u žen i mužů," upřesnil primář.

Ředitel Řípa zmínil i další inovace, jimiž nemocnice v poslední době prošla, mezi jinými je to modernizace jednotky intenzivní péče chirurgického oddělení či nové přístroje pro urologii, nové operační stoly na ortopedii a na očním oddělení, pojízdný rentgen či nový ultrazvuk. Z bývalého interního příjmu byly vybudovány ambulance kožního oddělení, které sídlily v Modré hvězdě, a také lůžkové oddělení, které bylo dosud Na Celně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…