Konkrétně v Jihomoravském kraji byla ve dvou provozovnách, při kontrolách 7. a 8. ledna, zjištěna pochybení při manipulaci se zvěřinou. V obou případech se jednalo o zacházení se zvěřinou v kůži bez povolení krajské veterinární správy. Stahování, případně škubání, ulovené volně žijící zvěře je v restauracích možné provádět pouze tehdy, pokud to povolí krajská veterinární správa poté, co si ověří, že restaurace má pro tuto rizikovou činnost vhodné podmínky.
V jednom případě dokonce provozovatel nedoložil ani původ zvěřiny, kterou měl uloženu v mrazicím boxu. Jedná se tak o zvěřinu neznámého původu, u které není možné doložit, zda byla vyšetřena úředním veterinárním lékařem nebo alespoň tak zvanou proškolenou osobou a může proto představovat nebezpečí pro zdraví zákazníků restaurace. Provozovateli restaurace bylo proto nařízeno znehodnocení této zvěřiny.
Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.



